Annonce
Debat

Nedrivning i Rudkøbing: Bekymrende læsning

Vi skal bevare, ikke nedrive, mener læserbrevsskribenten. Arkivfoto: Nynne Bojsen Faartoft

Det er bekymrende at læse, at kommunalbestyrelsen igen overvejer at lade brugsen nedrive de to ejendomme Østergade 46 og 48. Det er så kortsigtet!

Byens kulturarv er byens fremtid. Vi skal bevare - ikke nedrive. Byen skal forskønnes ved bevarelse og renovering af de gamle bygninger.

Hvis brugsen får lov at rive de to bygninger ned, så forsvinder der to små huse i gadebilledet. Med forskellige taghøjder, farver, hældninger på tagene og ikke mindst baghusene. Det skaber liv og hygge.

Og ser man på brugsens egen bygning og den “opfriskning”, den fik for nogle år siden, så bliver man bekymret. Det er tydeligt, at de ikke har tradition for at ønske at lave noget, der passer ind i byens sjæl. Og det torv omkring brugsen er jo ret udfordret i forvejen. Der er mange grimme bygninger. Og det er rigtig synd.

Hvis brugsen ikke kan bruge bygningerne som de er - så burde de sælge dem til nogen, der vil. De kan sagtens sættes istand, bevares og bruges til butiksdrift.

Hvordan kan man sikre, at Rudkøbings kulturarv ikke forsvinder?

Hvad bliver det næste, der er for gammelt til at bevare, og som bare bliver revet ned i stedet. Der forsvinder lidt af byens sjæl hver gang.

Og argumentet om, at bygningerne ikke overholder nutidens krav til butiksdrift, holder ikke. Der er jo mange butikker i byen, som ikke ville opfylde nugældende krav til butiksindretning, hvis de skulle starte forfra. Men det er jo netop, efter min mening, de bygninger og butikker, der giver byen sjæl og gør handelslivet spændende. De skæve, sjove og lidt pudsige bygninger og butikker.

Jeg mener, at fremtiden for Rudkøbing er at bevare. Og sætte i stand. Plante træer og lave smukke belægninger med natursten. Se på Ribe - en fantastisk by, med smukke belægninger overalt og fantastisk bevarelse. Og rigtig mange turister! Jeg tror, Rudkøbing har potentiale til at blive som Ribe. Hvis byrådet vil det og holder det for øje i alle beslutninger.

Jeg skriver dette, fordi jeg holder så meget af byen og ønsker en lys fremtid for hele øen. Og at jeg tror på, at vejen frem for at få mange turister, god handel og lykkelige borgere er bl.a. sjæl og hygge med velbevaret kulturarv, beplantning og smukke gadeforløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce