Annonce
Odense

Nedrivning baner vej for nyt superligahus hos OB

OB er begyndt at rive det gamle hal klubhus ned i Ådalen. I stedet skal der bygges et helt nyt superligahus. Foto: Nils Svalebøg
Nedrivningen af OB's gamle klubhus i Ådalen er nu gået i gang. OB-spillere forventes at kunne tage det nye forbedrede klubhus i brug i foråret 2020.

Odense: I denne uge gik nedrivningen af OB's gamle klubhus i gang, og den gule gravko kunne dermed sætte et endeligt punktum for det 50 år gamle klubhus i Ådalen. Dermed kan det længe ventede superligahus, der forventes at blive taget i brug i foråret 2020, snart etableres.

Det nye superligahus bliver fyldt med luksuriøse og moderne faciliteter, der skal imødekomme spillernes mulighed for restitutionstræning, fysisk træning og afslapning mellem træningspassene.

Det bliver en bygning på over 800 kvadratmeter på to etager med trænerkontorer, omklædningsfaciliteter, taktikrum, fitnessrum og kontorer til en række administrative medarbejdere, der tidligere har haft til huse ved Odense Congress Center på Ørbækvej.

Superligahuset kommer til stå ved siden af den nuværende indendørshal, hvor superligatruppen og -staben fremadrettet vil have til huse. - Med gode faciliteter og omgivelser i dagligdagen forbedres spillernes mulighed for at præstere kamp efter kamp, har OB's sportsdirektør Jesper Hansen tidligere forklaret: - Og så fastholder vi klubkulturen med amatørafdelingen, hvor hjertet virkelig banker for klubben.

Det er koncernen Odense Sport & Event A/S, der skal betale for det nye superligahus.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce