Annonce
Middelfart

Nedlukning koster biograf en halv million kroner og sender igen bundlinjen i minus:  - Vi har meget, vi nu skal have indhentet

- Jeg glæder mig selvfølgelig til at kunne åbne salene igen, for vi har meget, der skal indhentes, siger biografdirektør Lars Broen, der vurderer, at julens nedlukning har kostet ham en halv million kroner. Foto: Søren Gylling
- Vi havde regnet med at skulle sælge 10.000 billetter, siger biografdirektør Lars Broen, der for andet år i træk kommer ud med minus på grund af coronaen.

Middelfart: Direktøren for Panoramabiografen i Middelfart var både rystet og rasende, da landets biografer blev tvunget til at lukke ned den 19. december på tærsklen til årets travleste periode i hans branche. Han glæder sig derfor ikke overraskende over til på søndag igen at kunne åbne dørene til sine to sale på Kulturøen.

Selvfølgelig ærgrer det mig, men nu må vi bare trække i arbejdstøjet.

Lars Broen, ejer af Panorama i Middelfart

Den seneste måneds nedlukning har kostet ham en halv million kroner, så i stedet for et plus på 300.000 kroner, som alt tegnede til først i december sidste år, kommer biografen nu ud med et minus på omkring 200.000 kroner. Nogenlunde det samme som i 2020, hvor coronarestriktioner også var hård ved de danske biografer.

- Selvfølgelig ærgrer det mig, men nu må vi bare trække i arbejdstøjet, for der er meget, vi skal have indhentet, siger Lars Broen, der håber, at politikerne i løbet af foråret blive enige om en hjælpepakke.

Annonce

De nuværende kompensationsordninger til faste udgifter som husleje batter, ifølge ham, ingenting.

Mangler 10.000 gæster

Panoramabiografen åbner allerede søndag formiddag klokken 10.45 med familiefilmen Clifford - Den store røde hund og har ellers Spiderman på som det store trækplaster.

Filmen skulle have haft premiere den 18. december. Det var forventet, at den ville sælge over en halv million billetter hen over julen herhjemme.

- Vi håber selvfølgelig, at den vil trække en masse publikum her i januar, siger Lars Broen, der plejer at have 700-1000 igennem sine to sale i Middelfart hver jul.

Han vurderer derfor, at biografen er gået glip af 10.000 gæster under den seneste nedlukning.

Han føler sig alligevel ikke hverken bitter eller uretfærdigt behandlet, når fitnesscentre og spisesteder i samme tidsrum har kunnet holde åbent. Han konstaterer blot, at det er godt for dem og vælger at koncentrere sig om sin egen virksomhed.

- Og der kan jeg godt blive gal over, at politikerne eller embedsmændene ikke har taget en dialog med vores branche om, hvad der skulle til af praktiske foranstaltninger for, at vi kunne holde åbent. Det har de ikke gjort, siger Lars Broen, der nu vil se, hvordan han kan trimme biografens drift i bestræbelserne på at hente det tabte.

Han slår dog fast, at man på ingen måde er derhenne, hvor biografens fremtid er i fare.

- Men vi gennemgår udgifterne for at se, om noget kan skæres væk eller reduceres, siger Lars Broen, der netop har rundet de 60 og forrige år fejrede 25-års jubilæum sammen med sin hustru som biografejere i Middelfart.

Parret driver også Panoramabiografen i Fredericia, hvor billedet efter de sidste to år med corona er nogenlunde det samme.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter gigantisk skattekrav: Direktør for krakket olieselskab risikerer konkurskarantæne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Assens For abonnenter

Tidligere Jægerkorps-chef og oberst har slået sig ned på Vestfyn: - Hvis vi ville, kunne vi rende nøgne rundt

Sport

Medie: Eriksen og Brentford er enige om kontrakt

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold leverede en storkamp i Györ - tæt på halvt mirakel i Champions League

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Nordfyn For abonnenter

Succes med individuelle hensyn på plejehjemmet: 79-årige Bodil vælger at få ordnet negle hver 14. dage

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Odense

Læser undrede sig over lurende oversvømmelse: Nu må kommunen til pumperne

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Faaborg-Midtfyn

Se video: Først var robotten medvært i Natholdet - Nu skal den sikre hygiejnen på hospitaler i hele verden

Odense For abonnenter

Forhåbentlig er der stille om natten: Politikere har givet grønt lys til byggeri af 20 nye boliger klos op ad kirkegård

Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce