Annonce
Indland

Nedgang: Motionsløb taber pusten

Selv om 18.000 deltagere er tilmeldt Eventyrløbet, som finder sted i morgen Kristi himmelfartsdag, oplever mange store danske motionsløb færre antal deltagere, ligesom der ér færre danskere, som snørrer skoene og løber. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Stort set alle motionsløb i Danmark oplever færre antal deltagere. I lørdags var Lillebælt Halvmarathon halveret, og også Eventyrløbet i Odense oplever en lille nedgang.

Færre danskere løber og færre danskere stiller op i nogle af landets cirka 2200 motionsløb.

I lørdags var antallet af deltagere i Lillebælt Halvmarathon halveret i forhold til året før, og når den 41. udgave af Eventyrløbet i morgen finder sted i Odense er det også med et lille fald i forhold til sidste år.

- Faldet er forventeligt i forhold til, at det var jubilæumsår sidste år, så vi har allerede nået det antal, vi regner med i år, siger løbsleder Poul Grenaa, Eventyrløbet.

Stort set alle danske motionsløb har oplevet en nedgang i antallet af deltagere. Det viser en undersøgelse, den mangeårige løbetræner og løbeskribent, Henrik Lund Jensen, har udarbejdet. I 21 år har han holdt øje med antallet af deltagerne, og det er gået meget op og meget ned, og det er der ifølge ham mange årsager til.

- Nogle af de etablerede løb er skrumpet meget, og det er måske, fordi de ikke har fornyet deres koncept, men det tegner også et billede af, at der ér færre danskere, som løber, siger Henrik Lund Jensen.

Han peger også på, at mange kun løber ét halvmaraton, ligesom løb er en idrætsgren, hvor man risikerer skader og derfor må finde en anden måde at motionere på f.eks. cykling.

Også hos Idrættens Analyseinstitut konstaterer man et fald i løbere og motionsløb.

- Der er kommet flere løbeevents, og derfor er de enkelte løb i en større konkurrencesituation, men vi ser også en udvikling, hvor folk vil deltage i noget, som er mere specielt som trailløb, forhindringsløb og noget kombineret med kajak eller mountainbike, siger Maja Pilgaard, konstituereret direktør i Idrættens Analyseinstitut.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce