Annonce
Svendborg Rabbits

Nederlag mod den onde ånd: Svendborg Rabbits faldt sammen efter pausen

Peter Møller, her i aktion for Svendborg Rabbits i sidste sæson mod Horsens IC, scorede tre treere på tre forsøg i første halvleg, hvor han var topscorer med 13 point. Men han fik kun scoret to point efter pausen. Foto: Michael Bager
Efter flot første halvleg gik det galt efter halvlegspausen for Svendborg Rabbits, der atter tabte til den onde ånd fra Horsens.

Basketball: Det er stadigvæk ikke lykkedes for Svendborg Rabbits' cheftræner, Lukas Varga, at få skovlen under sin gamle klub Horsens IC. Østjyderne, der de seneste fem år har spillet DM-finaler, vandt torsdagens basketligakamp 78-59 i Forum Horsens.

I sidste sæson vandt Horsens alle fem indbyrdes kampe klart mod Rabbits - heriblandt pokalfinalen. Dermed har Svendborg Rabbits under Lukas Vargas ledelse endnu ikke slået Horsens.

Det begyndte ellers lovende for Rabbits, der gav sæsondebut til Durell Vinson. Den reboundstærke amerikaner havde fået sin arbejds- og opholdstilladelse, og den 34-årige amerikaner var en af de fem startere hos Svendborg Rabbits.

Horsens kom foran 2-0, men Sebastian Åris scorede kampens næste fem point, og Durell Vinson fulgte op med sine første to point til 7-2 til Rabbits.

Hjemmeholdet svarede igen med 11 point i træk og kom foran 13-7, men første periode sluttede med Rabbits-føring 17-16.

Peter Møller ramte tre trepointskud i starten af anden periode og bragte Rabbits foran 28-21. Ved halvlegspausen førte Rabbits 38-34, og Peter Møller var topscorer med 13 point.

Annonce

Gul dominans

Men hjemmeholdet kom blæsende ud efter halvlegspausen. Horsens scorede tredje periodes første 10 point og bragte sig foran 44-38.

Træfsikkerheden havde Rabbits-spillerne efterladt inde i omklædningsrummet i pausen. Horsens vandt tredje periode 24-10 og førte 58-48 inden de sidste 10 minutter.

Den gule dominans fortsatte i sidste periode, som Horsens vandt 20-11. Rabbits scorede altså blot 21 point i hele anden halvleg.

Topscorere for Horsens blev de to amerikanske guard-spillere Roberto Gallinat med 26 point og Otis Livingston med 19 point.

Hos Svendborg Rabbits blev pointene fordelt således: Peter Møller 15, Sebastian Åris 12, Zach Charles 12, Durell Vinson 8, Mikkel Plannthin 5, Sidney Umude 4, Oscar Jørgensen 3.

Generelt skød Rabbits for dårligt og ramte kun på 31 procent af holdets skud. Horsens ramte på 49 procent af holdets skud.

Horsens er dermed stadigvæk ubesejret med fire sejre i de fire første kampe, mens Svendborg Rabbits fortsat kun har vundet én af de første fire kampe.

Næste opgave i et svært startprogram bliver den ultimative udfordring. Svendborg Rabbits spiller næste gang fredag 25. oktober klokken 19.00 hjemme mod det ubesejrede mesterhold Bakken Bears.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce