Annonce
Odense

Navnet er fundet: Endnu et nyt bykvarter i Odense får historisk reference

To markante tårne på henholdsvis 14 og 20 etager indgår i planerne for det nye bykvarter, der nu er på vej i bymidten og får navnet Slagteribyen. Illustration: A. Enggaard
En lokal borger har fundet på navnet til det nye bykvarter, som skyder op på den tidligere slagterigrund i det centrale Odense.
Annonce

Odense: Sukkerrækkerne, hvor der tidligere lå et sukkerkogeri. Gartnerbyen, hvor Gasa tidligere holdt til. Og nu Slagteribyen på den gamle slagterigrund i centrum af Odense.

De senere år har Odense udviklet en vane med at navngive de nye bykvarterer, der skyder op, på måder, der kobler de nye byggerier til områdets historie. Sådan bliver det også, når odenseanerne fremover skal omtale bykvarteret, som netop nu opføres på den gamle slagterigrund ved Rugårdsvej.


Jeg synes, at det er fedt, at det gamle område omdannes til en moderne bydel, som tilfældigvis er opkaldt efter mit forslag.

Sofie Nymand, vinder af navnekonkurrence


Området har nemlig officielt fået navnet Slagteribyen, og det er sket på baggrund af en navnekonkurrence, som pensionsselskabet PKA og entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard afholdt i forbindelse med første spadestik på det store byudviklingsprojekt den 18. august i år.

I en pressemeddelelse oplyser A. Enggaard, at det er en lokal odenseaner, Sofie Nymand, der står bag vinderforslaget. Hun er for nyligt flyttet til Odense fra Aarup og tilbringer et sabbatår med at arbejde på en café. Sofie Nymand udtaler:

"Det var sådan set bare min allerførste indskydelse, at bydelen selvfølgelig skulle hedde Slagteribyen, da Odenses gamle slagteri har ligget på grunden i mange år. Jeg synes, at det er fedt, at det gamle område omdannes til en moderne bydel, som tilfældigvis er opkaldt efter mit forslag."

Annonce

Første boliger klar i 2023

Bag Slagteribyen står PKA og A. Enggaard, som over de kommende år skal udvikle bydelen, der foruden gård- og opholdsrum, parkeringsfaciliteter og natklubben Slagteriet kommer til at bestå af 413 boliger på mellem ét og fire værelser med en klar overvægt af mindre både ungdoms- og senioregnede lejligheder.

Projektet er A. Enggaards første store byudviklingsprojekt i Odense, og derfor var det ifølge afdelingschef Palle Priska helt naturligt at involvere byens egne borgere i valget af det nye navn.

De første boliger forventes klar til indflytning primo 2023, oplyser A. Enggaard i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Vandsalamanderen er kun en del af problemet: Borgergruppe er klar til at fortsætte kamp mod motorbane

Annonce