Annonce
Odense

Navnekonkurrence: Stor kreativitet blandt Potters mange fans

Festivalfans kommer med mange bud på et nyt navn til "Festivalen, der tidligere var kendt som Harry Potter-festival", som en foreslår. Og det er ikke for sent at komme med et bud. Arkivfoto

Muggler eller magi. Kreativiteten blandt Harry Potter-fans er stor, når det kommer til at finde på et nyt navn til den traditionsrige festival i Odense i oktober.

Når man ikke længere må hedde Harry Potter Festival, kan man måske hedde "Tryllestaven" eller "Eventyrugen" eller "Pot World". Andre er "Odense Troldmands- og Hekse-Kongres", "Magiens Verden" eller "Festivalen Uden Navn - FUN Festivalen".

Det er blot nogle af de mange navneforslag, der er drysset ind til festivalarrangørerne efter det mandag kom frem, at Warner, som sidder på rettighederne over Harry Potter-bøgerne, ikke længere vil tillade at nogle af navnene på bøgernes figurer bruges i andre kommercielle henseender end dem, de selv administrerer. Derfor må Odense Bibliotekerne, som står bag festivalen, gentænke ikke bare navnet på festivalen men også på en række af de aktiviteter, de har budt på undervejs i de tre dage, festivalen varer. Festivalen finder i år sted for 16. gang fra 18.-20. oktober.

Ikke alene Odense har fået travlt med at finde nyt navn. I USA har to lignende festivaler taget navneforandring til henholdsvis "Wands and Wizards" og "Warriors and Wizards Festival". Selv har de lokale fynske arrangører foreløbigt fundet på det mundrette "Magiske Dage Odense", som blandt andet festivalens facebookside og mailadresse med øjeblikkelig virkning blev omdøbt til.

Et navn, flere fans synes er så godt, at de skal beholde det fremover.

Annonce

Kort eller langt?

Nogle mener, man kan give navnet mere ramasjang som i for eksempel "Nerd Gathering", "Wizard Camp" eller "Muggle Madness Odense/Fyn".

Andre forsøger sig med indbyggede hilsner til Warner, hvis man laver en forkortelse med dets initialer: "Hallow Odense Grand Wizzard And Respectfull Troll Symposium" - eller det mere mundrette "Wizards and Witches Festival-W. W. F.", som dog giver andre billeder i hovedet end kappeklædte børn og langskæggede gamle troldmænd.

Det ubetinget hidtil længste festivalnavn er opfundet med inspiration fra en afdød popmusiker: "The Festival formerly known as Harry Potter Festival" hedder det, men det går nok ikke, hvis man spørger Warner. Og det samme gælder eksempelvis forslagene "Har I Potter Festival", "Parry Hotter", "Platform 9 3/4 Hogwarts Express" eller "Ringenes Herre Festival".

"Pyt med navnet"

Blandt debattørerne er der en generel lettelse over, at navneændringen ikke får indflydelse på festivalens fremtid.

- Pyt med navnet! Det er bare overskriften. Vi glæder os til at se programmet og opleve stemningen igen. Fantastisk, at I fortsætter ufortrødent, er der én, der skriver.

Festivalen Magiske Dage Odense kan i øvrigt ikke dy sig for at afsløre nogle af de mange, kommende arrangementer:

- Der bliver to arrangementer med musikken fra Potter i år. Både et i koncerthuset som vi plejer, men Odeon har også et arrangement i år. Vi afslører mere om det, når vi når lidt længere henne, skriver arrangørerne i en tråd på Facebook.

Navnekonkurrencen fortsætter frem til 1. august på facebooksiden til "Magiske Dage Odense", men du er også velkommen til at sende dem til facebooksiden "Vores Odense".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce