Annonce
Indland

Navneforbud ophævet: Topchef mistænkt i Dan-Bunkering-sag

Sag om ulovlig handel med jetbrændstof til russiske kampfly i Syrien omfatter direktør i ejerselskab.

Østre Landsret har delvist ophævet navneforbuddet i en sag om handel med jetbrændstof til brug i den syriske borgerkrig.

Det skriver DR.

Sagen har i første omgang - udadtil - drejet sig om den fynske virksomhed Dan-Bunkering, der handler med brændstof til blandt andet skibe, og som blev sigtet i sagen sidste år i september.

DR kan nu oplyse, at ejerselskabet bag Dan-Bunkering, Bunker Holding, også er sigtet. Det samme er Bunker Holdings administrerende direktør samt yderligere en person, der dog stadig er omfattet af navneforbud.

Sagen drejer sig om handler mellem Dan-Bunkering og det russiske selskab Maritime, der ifølge Ruslands udenrigsministerium har haft ansvaret for at forsyne russiske kampfly i Syrien med jetbrændstof.

Det er Bagmandspolitiet - eller Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik) - der har rejst sigtelserne.

Bagmandspolitiet er af den opfattelse, at der er sket handel med jetbrændstof i strid med EU-sanktioner. Altså skal der være tale om sanktionsbrud.

I den forbindelse mener Bagmandspolitiet, at ejerselskabet Bunker Holding har givet kreditter til leverancerne af jetbrændstof, skriver DR.

Det har Bunker Holding dog afvist.

Det var selskabets egen bank, Danske Bank, der i august 2018 henledte myndighedernes opmærksomhed på, at Bunker Holding kunne være involveret i sagen om ulovlig handel med jetbrændstof.

Banken indberettede dengang transaktioner for i alt 29 millioner kroner mellem Bunker Holding og det russiske selskab Maritime.

Desuden indberettede Danske Bank overførsler for flere hundrede millioner kroner mellem Maritime og Dan-Bunkering.

Bunker Holding og selskabets administrerende direktør blev sigtet i sagen samtidig med Dan-Bunkering i september. Men Retten i Odense nedlagde dengang forbud mod at nævne ejerselskabet og direktøren ved navn.

/ritzau/

Annonce
DR''s artikel om ophævelse af navneforbud i Dan Bunkering-sag
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce