Annonce
Faaborg-Midtfyn

Navnedebat: Mads Holdgaard ville ikke være tungen på vægtskålen

Mads Holdgaard ville ikke bestemme, om heldagsskolen skulle hedde det ene eller andet. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Skal den nye heldagsskole i Korinth hedde Heldagsskolen Faaborg-Midtfyn eller Heldagsskolen Brahetrolleborg? Det spørgsmål skulle kommunalbestyrelsen tirsdag tage stilling til, men det blev ikke denne aften, skolen fik sit navn. Salen var nemlig så splittet i spørgsmålet, den overhovedet kunne blive, og da krudtrøgen havde lagt sig, og stemmerne var talt op, stod det 12-12.

Borgmester Hans Stavnsager (S) måtte ganske usædvanligt udsætte beslutningen, fordi han ikke havde styr på proceduren, når en afstemning stod helt lige.

Løsgængeren Mads Holdgaard havde ellers her en unik chance for at gøre sin indflydelse gældende - faktisk kunne han i en ny afstemning have taget beslutningen, men Mads Holdgaard ønskede ikke at tage den beslutning.

- Jeg har ellers holdninger til det meste, men her må jeg melde pas. Jeg undlader at stemme, sagde han.

S-gruppen var enige om, at Heldagsskolen Faaborg-Midtfyn var det rigtige navn. Det samme mente SF'eren Torben Smith og tre af Venstres syv medlemmer.

De fire i Dansk Folkeparti, to radikale, fire fra Venstre, Søren Clemmensen (K) og Morten Schjøtt (Enhedslisten) mente, at Heldagsskolen Brahetrolleborg var det rigtige navn.

Steffen Jensen (S) argumenterede blandt andet med, at skolen dækker hele kommunen, og derfor bør hedde kommunenavnet.

- Det hedder jo også Heldagsskolen Nyborg, sagde han.

Jack Odgaard (DF) påpegede, at skolen tidligere hed Heldagsskolen Vantinge.

- Lad os beholde det ganske fine navn Brahetrolleborg, lød det fra ham.

Fortsættelse følger ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce