Annonce
Odense Håndbold

Navne fra Sydbank Arena - med portugisiske dommersøstre, ærgerlig Nycke Groot og jubilaren Mie Højlund

Nycke Groot ømmede sig gevaldigt efter uheldet 10 minutter før tid, og i samme sekvens løb ungarerne ned og scorede et vigtigt mål. Anklen er slidt, men Groot har før haft den type skade og valgte efter kampen straks at sætte sig et sted, hvor hun kunne placere foden i høj position. Det kunne ligne én-to ugers pause. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce

Sport Fyns gesandt i Højstrup og nærmeste vinterlige matrikler brugte nogle minutter før kampen på at fundere over, hvad i alverden det var for en ny måske fløj, som varmede op nede i hjørnet på Odenses banehalvdel midt i vrimlen af hjemmeholdets spillere. Det viste sig så lidt senere at være den ene af dommerparret, de portugisiske søstre Marta og Vania Sa, der sikrede, at adrenalinen kom på højkant, når de skulle vurdere, om der var mas eller tremeterkast. Søstrene dømte allerede under kvindernes EM-slutrunde i Herning.

---

Det er tenderer nærmest det poetiske, når de direkte duellanter under første angreb lige hilser på hinanden, som Stine Oftedal fra modstanderne på Kamilla Larsen og Rikke Iversen, før de få sekunder efter pligtskyldigt begyndte at dele tørre tæsk ud til hinanden.

---

Nycke Groot fik en uheldig afslutning. Først gled hun "forkert" hen over foden på en modspiller og vrikkede over, så hun lå med smerter på gulvet. Efter kampen sagde Groot dog til avisen, at der "formentlig kun var tale om en lettere forstuvning, som hun havde prøvet en del gange før", men den slags koster ofte lige halvanden-to ugers pause, og Groot spiller i hvert fald næppe på onsdag hos Ajax - og måske heller ikke på lørdag i Buducnost. Men der venter som bekendt mange vigtige kampe de næste tre-fire måneder.

---

Samme Nycke Groot var irriteret over, at holdet ikke kunne holde fast i fem-måls-føringen. "Det er ærgerligt, at vi ikke er rutinerede nok til at køre sejren hjem. Vi vidste godt, hvad vi skulle og hvilke aftaler, der var, men vi får det bare ikke udført, og i det sidste minut får vi heller ikke afsluttet. Når vi meget længe havde kontrol over dem, var det fordi vi igen og igen fik overrasket dem både offensivt og defensivt. Vi havde jo fuldstændig styr på dem", sagde Groot, der som bekendt har vundet tre Champions League-titler med Györ - og teoretisk kan nå at slutte karrieren til sommer med endnu en titel - for Odense Håndbold. Det er jo tilladt at drømme lidt i disse sære tider.

---

Mie Højlund fik med seks mål i otte forsøg vist høj effektivitet. Højlund, 23, blev efter kampen hyldet for match nummer 150 i Odense Håndbold og har allerede i en ung alder stor rutine. Heldigvis er Mie fra Voldum sikret på en langtids-kontrakt i Odense Håndbold.

---

En tv-kommentator sagde efter kampen, at Odense Håndbold netop havde præsteret sæsonens hidtil bedste danske indsats i Champions League.

---

Lørdag havde Herning-Ikast tabt efter en umotiveret indsats i EHF Cup ude til paris 92, og her var det Odense Håndbolds tidligere playmaker Nadia Offendal, som med stort overblik, sikre straffekast og flot styring gik spidsen for Paris. Offendal løb rundt som rundt som en fransk general i slutfasen.

---

På ærestribunen kunne man i en tom hal på afstand høre aktionærer og ledere udtrykke højlydt skuffelse, fordi de fleste regnede sejren for hjemme, da der manglede få minutter. "Det havde været en historisk skalp for en klub som os. Og et stort signal udadtil", sagde en af herrerne, der dog alligevel signalerede markant stolthed over indsatsen.

---

Efter kampen kunne man se det portugisiske dommerpar Mata Sa og Vania Sa gå til evaluering en del meter fra Mia Rej, som de midt i 2. halvleg udviste for brok. Rej valgte klogt at trække hurtigt væk fra dommerne, der absolut har potentiale, hvis og når de lærer at at se stort på de mest banale forseelser.

---

Althea Reinhardt kom ind efter få minutter i 2. halvleg og bidrog til tider med de karakteristiske parader og et markant vingefang.

---

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce