Annonce
Sport

Navne fra Odense HC-København: Lars Jørgensen, en borgmester og en stærk Tess Wester

Lars Jørgensen var i dag taget til Bogense, hvor han som assisttræner for landsholdet kiggede spillerne an. Foto Birgitte Carol Heiberg

Lars Jørgensen er efter en lang spillerkarriere blevet assistenttræner for kvindelandsholdet, og det arbejde fik ham i dag til Bogensehallen. Fra VIP rækkerne så han kampen og tog notater. Han roste efterfølgende kampens høje intensitet og spillemæssige niveau, som begge hold stod for.

- Det var en seværdig kamp i nogle fede rammer. Selvom begge hold er i gang med en hård opstart, så var det en god gang håndbold - dog med lidt for mange fejl, sagde landsholdets udsendte.

Borgmester Morten Andersen (V) var også at finde på tilskuerrækkerne. Han havde ladet familien blive hjemme og i stedet taget sin kommunaldirektør med til kampen. Selv er borgmesteren håndboldfan med et godt øje til Odense HC, som han følger i fjernsynet, når tiden er til det.

Tess Wester Spillede hele første halvleg, og det gjorde hun godt. I det 13. minut blev det endda til en scoring af målmanden på et tomt mål. Gennem hele kampen var hun god til at finde sine medspillere i kontrafasen.

Til slut i i første halvleg foretog Odense HC en del udskiftninger, og det var ligesom, at de indskiftede spillere skulle finde ind i spillet. Efter flere uprovokerede boldtab kunne Odense HC gå til pause 10-15, og det var Tess Wester stærkt medvirkende til.

Publikum var enige om, hvilket hold der skulle heppes på. Bogensehallens ene hjørne var malet orange med højtråbende supportere, der gav Odense HC opbakning kampen gennem med slangsange som: Engang Odense, altid odense, hey, hey. De havde også medbragt tudehorn, der blev brugt flittigt i kampens begyndelse.

Annonce
Borgmester Morten Andersen (V) overværede storsatsende Odense HC's sejr over de forsvarende mestre fra København. Foto Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce