Annonce
Sydfyn

Navne fra Nymarkskolens finale: Thomas Gravesen råbte foran pressen, markspiller på mål og meget mere

Nymarksskolen fra Svendborg vinder finalen i skolefodbold. Finalen blev spillet på Vejle Stadion.Foto: Yilmaz Polat

Det første, Fyns Amts Avis' reporter blev mødt af på Vejle Stadion, var en småløbende Thomas Gravesen, der spurgte, ved du, hvor mange hold der har været med i turneringen?!

Nej, blev der svaret, hvorefter den tidligere landsholdsspiller råbte "for fanden!".Herefter forsøgte han at bilde en række reportere fra Ekstra Bladet ind, at de skulle gå op i baren og betale for den mad, de havde spist fra buffeten.

Da dommeren fløjtede kampen i gang, var Nymarkskolens Gabriel Nilsson, der er holdets topscorer i turneringen med ni mål, at finde på bænken. De seks af målene kom i de to første kampe, hvor modstanden - skal det siges - ikke var lige så hård, som i de senere runder.

Mahmoud Alouf var også blandt reserverne. Han elsker at drible fra sin position på højre fløj, når han altså for spilletid. Han har i øvrigt Christiano Ronaldo som forbillede.

Tobias Lauridsen var derimod at finde i start-elleveren, selvom han har lagt fodbolden på hylden til fordel for håndbold. Han kan muligvis snart kalde sig danmarksmester i den sportsgren. Han er nemlig venstre fløj på GOG's U16-hold, der kun to dage efter finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold skal til Roskilde for at spille DM-finale.

Gennem turneringen har August Hoffman vogtet målet for Nymarkskolen. Det er på trods af, at han til hverdag spiller central forsvarspiller for sit klubhold Thurø Boldklub. Det er dog ikke helt fremmed for ham at trække i målmandshandskerne, hvilket han gjorde, indtil han blev 13.

Hjalte Gaarde begyndte på Nymarkskolens midtbane. Han spiller til hverdag i OB. Han bænker i følge ham selv 85 kilo, som han ændrede fra 80 kilo efter at have tænkt sig lidt om.

Den ene af Nymarkskolens to trænere Jon Bøgedal har mere end 300 kampe i bagagen fra sin tid på SfB's førstehold.

Da Nymarkskolen skulle have overrakt deres medaljer, fik de samtidig et håndtryk af selveste Allan Simonsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce