Annonce
Nyborg

Naturskolen kæmper for børnenes opmærksomhed

Naturskolen giver børn mulighed for at udforske naturen. Foto: Emilie Halberg
Få en oplevelsesrig dag med dine børn i Plantagen på Lindholm Havnevej, hvor kommunens naturvejleder står klar med diverse aktiviteter.
Annonce

Nyborg: På Naturskolen i Plantagen på Lindholm Havnevej har naturvejleder og biolog Tue Skovgård Larsen stået nogle gange i løbet af sommeren og taget imod familier og institutioner, der vil skifte iPad'en ud med en snittekniv eller et fiskenet. Tirsdag den 4. august står han der igen og glæder sig til at se en masse børn og familier.

- Hvis man som forælder tænker, at jeg kunne egentlig godt tænke mig at tage mine børn med ud i naturen, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal gribe det an, så skulle man udnytte et tilbud som det her, siger Tue Skovgård Larsen.

Annonce

Nyt snitteværksted

På naturskolen er der mulighed for at snitte i det nye overdækkede snitteværksted. Men man kan også på egen hånd gå hen til den nærmeste sø og fange insekter, ligesom man kan bygge en insektsuger, tegne dyr, spille forskellige udendørsspil eller konkurrere med dyrene om at hoppe længst eller løbe hurtigst. Der er plads til både at være stille og være vild, fortæller Tue Skovgård Larsen.


Selv om børnene måske ikke umiddelbart gider at tage ud i naturen, så sker der ofte det, at de bliver fanget af det, når de først kommer ud og får nogle oplevelser. Det giver dem en ro i sjælen, som de ikke kan få på samme måde foran skærmen.

Tue Skovgård Larsen, naturvejleder


- Selv om børnene måske ikke umiddelbart gider at tage ud i naturen, så sker der ofte det, at de bliver fanget af det, når de først kommer ud og får nogle oplevelser. Det giver dem en ro i sjælen, som de ikke kan få på samme måde foran skærmen.

Udover naturskolen i Plantagen, som henvender sig til både børn og institutioner, er Tue Skovgård Larsen i gang med at stable et nyt projekt på benene i Ungdomsskolen. Det hedder Naturvogterne og henvender sig til børn og unge fra fjerde klasse og op.

- Mange unge går op i miljø og klima, og Naturvogterne er tænkt som et tilbud, hvor vi skal ud i naturen og lære mere om, hvordan vi kan passe bedre på den.

Naturskolen er også et tilbud, der er åbent for skoler og institutioner efter aftale hele året rundt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Milioner på vej: Rahbæk Juel lover penge til både velfærd og vedligehold

Navne

Jens Thurøe fylder 60

Annonce