Annonce
Nyborg

Naturfrisk og Ørbæk Bryggeri med i nyt eksportfremstød

Niels Rømer er ikke bange for at gå nye veje. Ud over firmaet Naturfrisk driver han Ørbæk Bryggeri sammen med sin søn, Nicolai Rømer. Seneste skud på stammen er whisky-destilleriet i Nyborg. Arkivfoto: Lasse Hansen

De to søsterfirmaer deltager begge i stor øko-messe i Nürnberg.

Ørbæk/Nürnberg: Ingen af de store bryggerier kunne i sin tid se idéen i at producere økologisk sodavand. Derfor gik Niels Rømer fra Ørbæk selv i gang og stiftede firmaet Naturfrisk, som i dag laves på Ørbæk Bryggeri.

I vinterferien er de to søsterselskaber begge repræsenteret på en stor økomesse i Nürnberg. Her vil i alt 32 danske virksomheder forsøge at brygge videre på den hidtidige succes. På bare fire år er det således lykkedes at fordoble eksporten af danske, økologiske varer til udlandet, oplyser Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

Messen i Nürnberg besøges af mere end 50.000 fagfolk og udgør derfor et vigtigt springbræt. Her vil de to søsterselskaber blandt andet lancere to nye lavakoholiske øko-øl under navnet Low Spring, som man har store forventninger til.

- Danmark er et lille land med stor konkurrence på økologien og mange mikrobryggerier, så vi slår meget på eksporten, udtaler Niels Rømer i pressemeddelelsen.

De to specialøl vil dog også kunne købes herhjemme i Coops butikker i løbet af foråret. Ud over Naturfrisk/Ørbæk Bryggeri vil to andre fynske virksomheder være repræsenteret på messen. Det drejer sig om Mosgaard Whisky med adresse i Oure samt kaffeimportøren Q-Organic fra Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce