Annonce
Fyn

Naturen skal hjælpe tankerne på vej

Naturen - blandt andet i form af to fredskove - kommer til at være nabo til Nyt Sund. Derfor skal det være en del af kulturen i huset, at man også bruger naturen og den friske luft til at få gode ideer. Foto: Michael Bager
Medarbejderne og de studerende, der får deres daglige gang i Nyt Sund, skal udnytte, at naturens herligheder er lige uden for døren.
Annonce

Nyt Sund kommer ikke kun til at handle om det, der foregår indendøre under det tag, der fysisk forbinder Syddansk Universitet med Nyt OUH.

Naturen kommer også til at spille en rolle.


Det med at gå ud en gang imellem i løbet af arbejdstiden er også en del af vores kultur.

Anne Kathrine Overgaard, kontorchef, SDU


Nyt Sund bliver nemlig placeret, så det på begge sider flankeres af fredskov, og tæt på vil et område blive udlagt til natur. Det har tidligere været brugt af elever på Kold College, fortæller Anne Kathrine Overgaard, kontorchef for eksterne projekter på SDU.

- Området er ved at blive bearbejdet. Der bliver anlagt walk and talk-stier, og meningen er, at der skal komme andre aktiviteter, så det med at gå ud en gang imellem i løbet af arbejdstiden også er en del af vores kultur.

Illustration af gårdhave i forbindelse med Nyt Sund

- Vi vil gerne understøtte den lille bevægelse i løbet af dagen, men også bare det at gå ud og nyde den friske luft. Det at få tankerne væk fra det, man roder med indenfor, gør tit, at man kan tænke på en ny måde. Det er noget, vi gerne vil integrere i vores kultur.

Annonce

Gåtur til bilen

Med naturen lige uden for vinduerne og et letbanestop ved hovedindgangen er der et stykke at gå til nærmeste p-plads.

- Vi skal selvfølgelig parkere på de store parkeringspladser, der bliver etableret, og så får vi en rask spadseretur, hvor vi får gang i blodgennemstrømningen og er friske, når vi kommer ind på arbejde, siger Anne Kathrine Overgaard og oplyser, at der naturligvis vil være handicapparkeringspladser tæt ved Nyt Sund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce