Annonce
Debat

Naturdebat: Selv en lille plet jord kan bidrage positivt

Lokaldebat: Hvem vil ikke have mulighed for at drikke vandet direkte fra vandhanen? Hvem drømmer ikke om det gode familieliv, hvor børn trygt kan vokse op uden at tænke på, om vandet er rent, og luften er ren.

Jeg voksede op med rent vand i hanen og kan ikke forestille mig, at det kan være anderledes. Derfor har jeg fokus på, vi fortsat har rent vand, da det er grundlaget for liv, uanset om det er mennesker, dyr eller planter.

I min barndom plantede jeg træer sammen med min far. Jeg har plantet skov i anledning af 70 års jubilæet for kvinders valgret i Island og plantet birkeskov til at undgå, at jorden blæste væk. Derfor ligger det dybt i mig at plante træer.

Annonce

Hvordan står det til i Nordfyns Kommune? Vi forestiller os måske, at vandet er rent, luften er ren, der er masser af liv og plads til friluftsaktiviteter. Biodiversiteten er rimelig høj og masser af skove. Nej, det er desværre ikke godt nok på Nordfyn.

Naturkapitalindekset (naturens tilstand) for Danmark og hver af landets 98 kommuner viser, at Nordfyns kommune er nr. 89 ud af 98 kommuner. Her er otte procent skovområde, hvor gennemsnittet for Danmark er 14 procent. Nordfyn er traditionelt ikke et skovrigt område, da meget af jorden har været brugt til landbrug.

Skovrejsning kan sikre, at vandet forbliver rent. I skove uden sprøjtemidler undgås nedsivning og forurening af grundvandet. Skove giver god og varig beskyttelse af grundvandet og en ekstra bonus er en masse god natur.

Med brandingstrategien om at Nordfyns Kommune senest i 2027 skal være Danmarks bedste friluftskommune for familier, skal vi i gang i samarbejde med borgerne at få plantet flere træer og skabt ny natur.

Det tager naturligvis nogle år, før vi har en rigtig skov med høje træer, men allerede når træerne er plantet, beskytter vi grundvandet og naturen vandrer ind. Vi kan vælge at bede kommunen eller andre om at gøre noget, men vi kan også selv gøre noget. Selv en lille plet jord kan bidrage positivt, hvis vi planter og sår i stedet for at sprøjte og lægge fliser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Måtte fyre medarbejder, da plejehjem fik forbud mod at handle i Brugsen: Nu tager brugsuddeler hatten af for politikerne

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce