Annonce
Kerteminde

Naturbruger uenig med skovejer: - Selvfølgelig må man gå på en bræmme

Morten Grundsøe har blandt andet arrangeret Danish Ultra. Et ekstremløb på 350 kilometer hele Fyn rundt. Privatfoto
Selvom Morten Grundsøe ikke klagede til Kerteminde Kommune over det afslag, han fik fra godsejer Rudolf Iuel, så er han helt uenig i Rudolf Iuels tolkning af loven.
Annonce

Kerteminde: Morten Grundsøe er flittig naturbruger, både privat og professionelt, hvor han blandt andet arrangerer ultraløb med deltagerbetaling på flere tusinde kroner. Det gør han helst over stok og sten frem for ad almindelige veje, og det har bragt ham på kollisionskurs med lodsejere, der ikke ønsker færdsel på deres jord.

I sommer indgav han klage over tre lokale lodsejere, men undlod at klage over den fjerde lodsejer på den rute, han havde udset.

- Jeg klagede ikke til kommunen over manglende adgang til godsejer Rudolf Iuels jord, for jeg ønsker ikke ufred med ham. Tværtimod er jeg sikker på, vi kan finde frem til et godt samarbejde, siger Morten Grundsøe.

- Rudolf Iuel gav mig afslag på den strækning, jeg gerne ville bruge til mit ultraløb, og så var den ikke længere. Jeg fandt en anden rute.

Annonce

100 års lovsikret ret

Men selvom han ikke klagede, så er han helt uenig i Rudolf Iuels tolkning af reglerne for offentlighedens adgang til naturen.

- Selvfølgelig må man færdes på en bræmme, det kan slet ikke diskuteres. Det er oven i købet at betragte som åbent land, så der må man færdes hele døgnet, siger han.

- Jeg kan godt forstå både Rudolf Iuel og også jægernes særinteresser. Men det afholder mig ikke fra at kræve, at man kan benytte naturen på den måde, det blev fastlagt i en lov for over 100 år siden.


Jeg kan godt forstå både Rudolf Iuel og også jægernes særinteresser. Men det afholder mig ikke fra at kræve, at man kan benytte naturen på den måde, det blev fastlagt i en lov for over 100 år siden.

Morten Grundsøe, udøver af ekstremsport


Annonce
Assens For abonnenter

Flemming, Tommy, Leo og Torben mødes hver onsdag for at køre race: - Vi er store legebørn. Forskellen er bare prisen på legetøjet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce