Annonce
Sydfyn

Naturama udvider: Rejsegilde blev fejret med hyldesttaler og coronahurraer

Naturama kunne i sidste uge holde rejsegilde på deres nye magasinbygning. Der var blandt andet besøg af borgmester Bo Hansen (S), Venstres Mette Kristensen og chefen for kultur og fritid, Søren Thorsager. Foto: Katrine Becher Damkjær
Nyt byggeri ved Naturama skal rumme et topmoderne magasin, et nyt café- og køkkenområde og et undervisningslokale. I sidste uge var der rejsegilde.

Svendborg: Naturama er i fuld gang med at udvide, og det blev tirsdag i sidste uge fejret med et rejsegilde i det, der skal være museets nye magasin.

Tilbygningen, som er på cirka 600 kvadratmeter og som ligger mellem det nye Naturama og det gamle Zoologisk Museum, skal blandt andet rumme et magasin, et nyt café- og køkkenområde samt et undervisningslokale på cirka 200 kvadratmeter.

Jens Oddershede, som er bestyrelsesformand for Naturama og tidligere rektor på Syddansk Universitet, mener, at udvidelsen af Naturama får stor betydning for hele Fyn.

Annonce

- Vi er i besiddelse af en meget stor og værdifuld samling, som nu bliver samlet under et tag. Det er en fornøjelse at se, at byggeriet begynder at tage form, og det er derfor på tide, at vi holder rejsegilde, så vi kan hylde de håndværkere, der arbejder på byggeriet. Når byggeriet står færdigt, vil vi have en bygning, som bliver vigtig for hele Fyn, og jeg er sikker på, at den vil få en positiv effekt på vores i forvejen voksende besøgstal, sagde han og udråbte et noget anderledes trefoldigt leve for det nye byggeri.

Naturama kunne tirsdag holde rejsegilde på deres nye magasinbygning. Der var blandt andet besøg af borgmester Bo Hansen, venstres Mette Kristensen og chefen for kultur og fritid, Søren Thorsager. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Vi må jo ikke råbe hurra på grund af corona, så i stedet hæver vi den ene arm for hvert hurra, og når vi når til det lange, så hæver vi begge arme, sagde Jens Oddershede med et smil.

Naturamas samling af udstoppede dyr er i øjeblikket placeret på forskellige matrikler i kommunen. For eksempel er landets største samling af udstoppede fisk opmagasineret på Nymarkskolen.

Alle håndværkerne var med til rejsegildet, og selvom der er tale om et ordinært byggeri i stor skala, så har der alligevel været enkelte udfordringer, siger Kim Villesen, som er ansat hos entreprenørfirmaet Hansson og Knudsen A/S, som står for alt jord-, beton-, kloak- og gartnerarbejde.

- Vi bygger på gammel havbund, så nogle steder har vi været nødt til at pilotere 12 meter ned. Rejsegildet er på mange måder en milepæl, for det betyder, at vi kan gå i gang med alt det indvendige arbejde. Snart går tømreren i gang med at lave den udvendige facade, fortalte han.

Det nye byggeri koster mellem 12 og 14 millioner kroner, oplyser Naturama.

Naturama kunne tirsdag holde rejsegilde på deres nye magasinbygning. Her er det Naturamas direktør Mette Thybo. Der var blandt andet besøg af borgmester Bo Hansen, venstres Mette Kristensen og chefen for kultur og fritid, Søren Thorsager. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sikke et pletskud - pludselig var de sjældne ugleunger lige foran Oles kamera: - Det er et meget specielt øjeblik

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Annonce