Annonce
Middelfart

Natur- og helhedsskole melder klar: Kæmpe fodboldstævne fløjtes snart i gang

Eleverne Jonas Frederiksen, Martin Nørregaard og Kathrine Hansen sammen med lærer Brian Andersen i færd med at sortere i en kæmpe bunke sponsorgaver, som skal uddeles til et kommende fodboldstævne i Middelfart for fynske specialskoler. Foto: Peter Leth-Larsen
For 8. år i træk har Natur- og Helhedsskolen Billesbølle arrangeret det årlige fodboldstævne for specialskoler på hele Fyn. Børnene har selv indsamlet sponsorater til stævnet siden efterårsferien.

Fjelsted/Middelfart: Lyset bliver slukket, og en masse forventningsfulde børn fra Natur- og Helhedsskolen Billesbølle sidder klar til at se en video, der omhandler fodboldstævnet fra sidste år.

- Se lige, hvor store I er blevet siden sidste år, klukker en af de voksne, mens kampråb, jubelscener og straffespark ruller over skærmen.

Hvert år den anden torsdag i december afholder Natur- og Helhedsskolen Billesbølle et stort fodboldstævne, og i år er ingen undtagelse. 30 hold bestående af drenge-, pige- og mixhold fra 16 forskellige skoler er klar til kamp, når Lillebæltshallerne danner rammerne for det årlige fodboldstævne.

Annonce
Natur og Helhedsskolen Billesbølle hjælper normaltbegavede børn og unge i den skolepligtige alder med koncentrationsvanskeligheder. Målet er at styrke elevernes sociale kompetencer, så udslusningen til anden skole eller uddannelse bliver mere overskuelig for den enkelte elev. I øjeblikket går der 45 elever på skolen. Foto: Peter Leth-Larsen

Unge finder selv sponsorgaver

For at et sådant fodboldstævne kan lykkes, starter børnene lige før efterårsferien med at tage ud og banke på virksomheders døre og indsamle sponsorater på hele Fyn, men også i Kolding Storcenter.

Det gør de helt frem til midten af december. Brian Andersen, der er lærer og koordinator for fodboldstævnet, fortæller, at det er en øvelse, som kan være grænseoverskridende for dem.

- Siden efterårsferien har vi faktisk haft børn med ud af huset hver dag for at samle sponsorgaver ind, og det er grænseoverskridende for mange af vores børn, fordi så skal de lige pludselig ud og repræsentere skolen og sig selv og turde stille sig op og spørge, om de vil støtte det her fede projekt, og det er der sindssygt meget læring i, siger koordinatoren.

Brian Andersen fastslår, at det giver børnene et helt unikt ejerskab overfor stævnet, og at børnene har været omkring 500 steder henne. Han fortæller henrykt, at det hårde arbejde har været meget indbringende.

- Ser du vores gavesamling, så har vi måske gaver for et par 100.000 kroner, plus at det henover de sidste par år også er blevet sådan, at vi får pengedonationer, og der har vi lige nu samlet omkring 100.000 kroner ind.

Det betyder, at deltagerne kan se frem til at få udleveret deres egen træningsdragt med skolens logo og kan vinde præmier bestående af både fiskestænger, fodbolde signeret af Odense Boldklub og hovedpudder fra Tempur. Medaljer og pokaler er også i spil for deltagerne.

Måtte lukke for tilmeldingen

Brian Andersen fortæller, at hele idéen startede med, at han sammen med sin daværende kollega Dan Guldmann var med til at starte noget op, de kaldte for Liga, hvor i alt 10 specialskoler samlede sig om at spille fodbold.

- Børnene elskede sammenholdet og det at spille fodbold, så vi blev enige om, at en gang om året skulle hver skole arrangere et fodboldstævne for de andre skoler, og vi har så startet det her, som vi kalder De uofficielle Fynsmesterskaber for specialskolerne, siger Brian Andersen.

Efterhånden som årene er gået, er De uofficielle Fynsmesterskaber for specialskolerne blevet et stort stævne. Så stort at Natur- og Helhedsskolen var nødt til at lukke for tilmeldingen, selvom mange specialskoler gerne ville have deltaget.

Ifølge Brian Andersen kunne der have været tilmeldt 60 hold til turneringen, hvis ikke de havde sagt stop, men fordi de som skole er nødt til at fastholde deres struktur for børnene den dag, var de nødsaget til det.

- Vi er som skole megastolte over det. De voksne, som er på de andre skoler, er sindssygt stolte af det, og de skriver det ind i deres årsplan, så de allerede nu kan ligge det fast. Vi ved, at dem, som er der i år, også vil komme næste år, forklarer han.

De regner med, at cirka 300 spillere kommer til at løbe rundt inde på fodboldbanerne, når de i alt 79 kampe bliver fløjtet i gang torsdag d. 12. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce