Annonce
Sydfyn

Natteravne på Langeland: Festligheder, da man runder 15 år

Natteravnene har haft afdeling på Langeland i 15 år. Det vil blive fejret. Arkivfoto: Roland Petersen
Der er både foredrag for de unge samt festligheder på selve dagen.

LANGELAND: Natteravnene, der holder et kærligt øje til de unge, som er en tur ude i byen, har på Langeland eksisteret i nu 15 år, og det markeres i hele uge 17.

Torsdag den 25. april får man besøg af den unge foredragsholder Mads Marius, som kommer forbi Ørstedskolen i Rudkøbing kl. 10-13 for at holde foredrag for alle Langelands 7.-10. klasser, inklusive elever fra Kassebølle Friskole og Magleby Friskole.

Emnet er om selvværd, det at turde åbne op og være stolt af sig selv uanset sin baggrund, og hvor man kommer fra.

Selve 15 års dagen er lørdag den 27. april ved ungdomsskolen i gården bag Ahlefeldtsgade. Her begynder man kl. 09.30 med rundstykker, kaffe, the, kakao og juice efter først-til-mølle-prinippet. Kl. 10.30 ”truttes” der i hornet, og der er velkomst ved formanden for Natteravnene Langeland, Karina Jørgensen. Herpå taler ved blandt andre borgmester Tonni Hansen (SF).

Desuden sørger Langeland Musikskole for underholdning, og man afslører vinderne i fotokonkurrencen "Ung på Langeland", hvor der er præmier på spil.

Kl. 12-15 er der grillmad og diverse dyster mellem Natteravnen og de unge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce