Annonce
Kerteminde

Nattefrosten har taget trefjerdedele af Kirsebærene: Bare rolig - Nybro har danske bær til Kirsebærfestivalen

Tina Nybro fra Nybro Frugtplantage plukker kirsebær. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Nybro Frugtplantage regner i år kun med at høste 25 procent af den normale høst af kirsebær.

Kerteminde: Selvom landets frugtavlere har haft et hårdt forår med nattefrost langt ind i april, melder Nybro Frugtplantage, at de er klar til at levere kirsebær til årets Kirsebærfestival i Kerteminde.

- Der er ikke så mange kirsebær, som der plejer at være, men de er rigtig fine, siger Tina Nybro, der så småt er ved at høste de første kirsebær.

Rigtig gang i høsten kommer der først engang i næste uge lige op til Kirsebærfestivalen.

- De har ikke fået så meget sol, så de får lov til at hænge lidt længere, så de bliver rigtig lækre mørkerøde og modne.

Tina Nybro regner med, at årets kirsebærhøst bliver på cirka 25 procent af en normal høst. Men hun lover, at der skal nok være fine kirsebær til Kirsebærfestivalen.

- Nu er det sådan, at vi prioriterer Kirsebærfestivalen rigtig højt, så er der andre, vi må undlade at levere til, forklar Tina Nybro.

Kirsebærfestivalen starter fredag 19. juli, og traditionen tro bliver kirsebærrene til festivalen plukket torsdag aften, hvor 35-40 frivillige møder op på frugtplantage og plukker bærrene.

- Det er et rigtig hyggelig event, som folk er meget glade for, siger Tina Nybro.

Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ikke opdaterede medicinlister og manglende dokumentation: Derfor fik Langeskov Hjemmepleje et påbud - og sådan efterleves det

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce