Annonce
Kerteminde

Nattefrosten har taget trefjerdedele af Kirsebærene: Bare rolig - Nybro har danske bær til Kirsebærfestivalen

Tina Nybro fra Nybro Frugtplantage plukker kirsebær. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Nybro Frugtplantage regner i år kun med at høste 25 procent af den normale høst af kirsebær.

Kerteminde: Selvom landets frugtavlere har haft et hårdt forår med nattefrost langt ind i april, melder Nybro Frugtplantage, at de er klar til at levere kirsebær til årets Kirsebærfestival i Kerteminde.

- Der er ikke så mange kirsebær, som der plejer at være, men de er rigtig fine, siger Tina Nybro, der så småt er ved at høste de første kirsebær.

Rigtig gang i høsten kommer der først engang i næste uge lige op til Kirsebærfestivalen.

- De har ikke fået så meget sol, så de får lov til at hænge lidt længere, så de bliver rigtig lækre mørkerøde og modne.

Tina Nybro regner med, at årets kirsebærhøst bliver på cirka 25 procent af en normal høst. Men hun lover, at der skal nok være fine kirsebær til Kirsebærfestivalen.

- Nu er det sådan, at vi prioriterer Kirsebærfestivalen rigtig højt, så er der andre, vi må undlade at levere til, forklar Tina Nybro.

Kirsebærfestivalen starter fredag 19. juli, og traditionen tro bliver kirsebærrene til festivalen plukket torsdag aften, hvor 35-40 frivillige møder op på frugtplantage og plukker bærrene.

- Det er et rigtig hyggelig event, som folk er meget glade for, siger Tina Nybro.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce