Annonce
Odense

Nat med asfaltarbejde: Middelfartvej ensrettes fra midnat

Natten til fredag skal der lægges asfalt op til de nye kantsten på Middelfartvej. Derfor er vejen ensrettet mod centrum fra midnat til klokken fem fredag morgen. Arkivfoto: Kim Haugaard.

Bolbro: På Middelfartvej er der lagt kantsten på den del af vejen, som går over jernbanebroen. Kantstenene, som også kaldes bordursten, adskiller vognbanerne på Middelfartvej fra den del af vejen, hvor letbanen skal køre.

Og natten til fredag begynder arbejdet med at lægge asfalt op til kantstenene, oplyser Odense Letbane.

Det er derfor nødvendigt at ensrette Middelfartvej i retning mod centrum hen over jernbanebroen, dvs. på strækningen mellem Christmas Møllers Vej og Grønløkkevej. Ensretningen gælder mellem midnat og klokken fem fredag morgen.

Cyklister og fodgængere kan fortsat komme over broen i begge retninger, mens bilister, som skal i vestlig retning, kan køre ad Grønløkkevej, Falen og Kløvermosevej.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce