Annonce
Odense

Narkodømt slipper for udvisning

33-årig tyrker, der har boet i Danmark, siden han var fem år, nøjes med de otte år i fængsel for handel med narko, som han blev idømt i foråret.

ODENSE: - Jeg er så ked af det, jeg har gjort, sagde den 33-årige i går, inden dommerne voterede.

I foråret blev han idømt otte års fængsel for at handle med heroin og kokain, og i går skulle Retten i Odense tage stilling til, om den 33-årige skulle udvises fra Danmark.

Det endte med et nej.

Annonce

Ført væk i håndjern

- Det betyder, at du kan blive i Danmark, forklarede forsvarsadvokat Mogens Juhl, som lige nåede at trykke den 33-årige mand i hånden, inden den dømte fik håndjern på og blev ført tilbage til fængslet for at afsone resten af sin straf.

Den 33-årige er født i Tyrkiet, men har boet i Danmark, siden han var fem år. Han er gift med en tyrkisk kvinde, som er under uddannelse, og parret har tre små børn.

Den 33-åriges advokat, Mogens Juhl, lagde under forsvaret vægt på hensynet til den 33-åriges familie.

- Det strider mod menneskerettighedskonventionen at nægte min klient retten til et familieliv, sagde han.

- Min klient har ingen reel tilknytning til Tyrkiet. Hele hans familie bor her i Odense. Han skal selvfølgelig udstå sin fængselsstraf, men det ville være fuldstændig ude af proportioner at udvise ham, mente Mogens Juhl.

Bagmand i narkomiljøet

Anklager Kirsten Flummer fokuserede derimod på den alvorlige kriminalitet, som den 33-årige havde begået.

- Han har spillet en bagmandsrolle i narkomiljøet, og det bør straffes med udvisning, sagde hun.

Selv var den 33-årige ked af sin udåd.

- Jeg havde spillegæld

- Jeg gjorde det kun, fordi jeg havde spillegæld, og jeg kender slet ikke min familie i Tyrkiet, forklarede han.

Dommerne valgte at tage hensyn til den 33-åriges tilknytning til Danmark og besluttede altså, at han ikke skal udvises.

Statsadvokaten har nu to uger til at anke sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce