Annonce
112

Narkobilist uden kørekort forsøgte at narre betjente

Arkivfoto: Eskil Lyngsøe, JFM.
To bilister, der begge manglede et kørekort, blev inden for få timer standset af politiet i Odense onsdag aften.

Odense: En bil kører hen ad en vej. Der sidder ingen på forsædet, men på bagsædet sidder en person. Hvem har mon sat bilen i gang? Den gåde var ikke svær at gætte for en politipatrulje, som onsdag aften kort før midnat fik bilen stoppet i Sortebrødre Stræde i det indre Odense - ganske tæt på politistationen.

For betjentene havde kort forinden set personen, som sad på bagsædet af den trillende Hyunday Getz, skifte plads fra førersædet til bagsædet.

Det viste sig, at bilisten godt var klar over, at han slet ikke burde have siddet bag rattet. For det første kunne han ikke præsentere et kørekort af den grund, at det var blevet frakendt. For andet viste en test med et narkometer, at bilisten var påvirket af euforiserende stoffer.

Derudover kørte han uden at bruge sikkerhedssele, og betjentene fandt ham i besiddelse af ni piller med ukendt indhold.

Annonce

Manglede også et kørekort

Knap så mange sigtelser blev det til, da en bilist nogle timer tidligere onsdag aften blev standset på Vollsmose Allé. Ifølge Fyns Politi kunne manden, som kørte i en Renault Clio, ikke fremvise noget gyldigt kørekort, og han var derudover påvirket af euforiserende stoffer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Sundhedsmyndigheder: Vi har respiratorer, senge og personale nok til alle coronapatienter

Annonce