Annonce
112

Narko skjult i fælles kælderrum: Odenseaner idømt tre års fængsel for heroinsalg

En 48-årig mand fra Odense har fået en årelang fængselsstraf for besiddelse af heroin med henblik på videresalg. Foto: Lisa Wahman/Panthermedia/Ritzau Scanpix
En 48-årig mand fra Odense blev onsdag straffet med tre års fængsel for besiddelse og salg af heroin.

Retten i Odense har onsdag straffet den 48-årige Søren Sejer Nielsen med tre års fængsel for besiddelse og salg af en større mængde heroin.

Da politiet ransagede hans lejlighed i Blangstedgård-området i slutningen af november, blev der fundet ni gram heroin, som manden erkendte at være i besiddelse af til eget brug.

Og i et fælles kælderrum, som hørte til de almene boliger i området og blandt andet blev brugt til opbevaring, fandt politiet yderligere knap 342 gram heroin, som den 48-årige nægtede, tilhørte ham. Det oplyser anklager Christian Nielsen.

Søren Sejer Nielsen havde dog adgang til kælderen med en systemnøgle, som alle beboere havde, og de tekniske beviser belastede den nu dømte mand.

Annonce

Ny forklaring i retten

- På heroinen fandt man både på den inderste og yderste pose dna-spor, som med stor sandsynlighed var fra ham, fortæller anklageren.

Den dømtes forklaring på dna-sporene var, at den store mængde heroin tilhørte den, der havde solgt ham de ni gram, og han havde rørt ved poserne, da han duftede til narkotikaen i forbindelse med købet.

En forklaring, som den 48-årige først kom med under retssagen onsdag og ikke tidligere har givet til politiet til trods for, at han har siddet varetægtsfængslet siden den 30. november.

Fyens Stiftstidende bringer navnet på personer, der straffes med mindst et års ubetinget fængsel ved domstolene.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce