Annonce
Indland

Napa driver en massageklinik i Odense: - Thaimassage har intet med sex at gøre

Pennapalai Satukarn, der bare bliver kaldt Napa, har arbejdet som thaimassør i seks år, heraf de fire i Skibhuskvarteret i Odense. Hun har ondt af de mænd, der kommer hos hende og beder om intimmassage. - Jeg bliver faktisk ikke vred længere, for de er også mennesker, men jeg kan godt blive chokeret over, at man kan have så lidt respekt for et andet menneske. Jeg er professionel massør, det har intet med sex at gøre, forklarer hun. Foto: Michael Bager

33-årige Pennapalai Satukarn fra Thailand arbejder som massør i Skibhuskvarteret i Odense. Hun er led og ked af det dårlige ry, som thailandske sexarbejdere i Danmark har givet ordet 'thaimassage'. Af samme grund valgte hun udelukkende at massere kvinder i hendes to første år som massør. - Alt for mange mænd kom ind på min klinik og forventede at få sex, fortæller hun.

- Jeg er ikke vred. Jeg har ondt af dem.

Pennapalai Satukarn, i daglig tale kaldet Napa, sidder på en massagebriks i hendes klinik 'Golden Thai Massage' på Skibhusvej i Odense. Fra højtaleren flyder beroligende toner fra en thailandsk afspændings-cd.

Hun taler om de mange mænd, som hun har afvist, enten i døren eller på briksen, hvis de pludselig tog underbukserne af. Mænd, der kom i forventning om, at Napa ville massere dem i skridtet eller have sex med dem.

- Jeg var rystet i starten. Tænk at man kan have så lidt respekt for et andet menneske. Men så fik jeg ondt af dem. Det er jo sølle at skulle betale andre for at røre ved dem på den måde. Der er et eller andet inde i dem, der ikke fungerer ordentligt, mener hun.

Napa kom til Danmark for 11 år siden, fordi hun mødte en dansk mand i Thailand. De har også en datter sammen, men blev skilt for to år siden. Napa er oprindeligt universitetsuddannet inden for hotelbranchen, men valgte for seks år siden at uddanne sig som thaimassør i hendes hjemby. Det foregik i et tempel, hvor hun ikke alene lærte teknikkerne omkring thaimassage, men også om yoga.

- Det er vigtigt at være stærk og i balance, når man skal hjælpe andre mennesker. Du kan ikke give noget til andre mennesker, hvis du selv er svag i kroppen og i mentalt underskud, forklarer hun.

Ifølge Napa er der meget respekt omkring thaimassage i Thailand. Det er en krævende form for massage, der går mere i dybden end traditionel massage. Men det har intet med sex at gøre. Derfor var det rystende for Napa at opleve, at mange forbinder thaimassage med noget helt andet.

- Hver dag kom der mænd ind på klinikken og spurgte, om de kunne få sex her. Også selvom jeg har et skilt på døren, hvor der står 'tilbyder ikke intimmassage'. Det blev for meget for mig, og derfor valgte jeg kun at tage imod kvinder de første to år. Herefter åbnede jeg stille og roligt op for mandlige kunder, fortæller hun.

Pennapalai Satukarn, i daglig tale kaldet Napa, er vred på de thailandske kvinder, der prostituerer sig for hurtige og nemme penge. - De ødelægger det gode navn, som thaimassage faktisk har hjemme i Thailand. Og de er ikke gode repræsentanter for vores land, mener hun. Foto: Michael Bager
Selvom der på døren til Golden Thai på Skibhusvej står, at der ikke tilbydes intimmassage, er der stadig mænd, der kommer forbi Pennapalai Satukarns klinik for at bede om seksuelle ydelser. Foto: Michael Bager

Unødvendigt at prostituere sig

Napa forstår ikke, at der er thailandske kvinder i Odense og andre steder, som arbejder som sexarbejdere.

- Det er helt unødvendigt. I Danmark har man alle muligheder for at få et godt liv. Hvis man ikke har en uddannelse, kan man tage en uddannelse. Hvis man ikke har et job, kan man få understøttelse, imens man søger. Det er fordi, de vil arbejde mindre for flere penge. Men hvor mange penge har man brug for for at få et godt liv?

Napa mener også, at de få, der arbejder under dække som thaimassører, men som i virkeligheden sælger sex, ødelægger det for de seriøse massører.

- De giver os allesammen et dårligt ry, og det gør mig simpelthen så vred. I Thailand ville man blive rystet over de her piger. Der er ganske få steder i Thailand, hvor thaimassage i virkeligheden er bordeller. Alle andre steder er det kun massage, forklarer hun.

Napa har været thaimassør på Skibhusvej i næsten fire år. De fleste af hendes kunder er stamkunder, men hun oplever stadig, at mænd kommer i et andet ærinde.

- Nogle af dem bliver vrede, når jeg fortæller dem, at sex kan de under ingen omstændigheder få her. Men de fleste bliver faktisk rigtig flove. Det siger jo alt om dem og ikke mig. Det er sådan, jeg har det med det, fortæller hun.

Uanset hendes mange dårlige oplevelser er hun lykkelig over sit arbejde.

- Jeg kan hjælpe mennesker hver eneste dag. Det er et privilegium. Det giver mig en indre energi, som jeg kan give videre til min datter og alle de andre menneske, som jeg holder af. Jeg føler mig meget meget heldig.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Lego-familien stopper solcelleplaner ved fynsk Gods: Skaber kæmpe naturprojekt i stedet

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Letbanens åbning vaklede i ugerne før valget: Comsa havde meldt ud, at tidsplanen ikke holdt

Navne For abonnenter

Han byggede H.C. Andersen Hotel  og var ikke færdig med forretninger: Richard Wilhjelm blev 93 år

Livsstil

Prisvindende kok taler af erfaring: - Alle kan lære at spise østers

Erhverv

Claus klar til at sætte sin jord under vand for at redde klimaet: Men vi skal jo lige være enige om prisen først

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Assens For abonnenter

Forladt bindingsværkshus jævnet med jorden: Først købte lokale gammel rønne - nu skal de beslutte, hvad grunden skal bruges til

Navne For abonnenter

Dødsfald: Else Hinke var en af Fyns fineste akvarelmalere

Kerteminde

Øv, øv, øv: Søren var i god tro, men vinduer er ulovlige og skal skiftes

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odense

Letbanen er endnu en gang forsinket: Nu vil borgmester vente med beslutning om mere letbane

Middelfart For abonnenter

Stopper efter 15 måneders ansættelse: Middelfart skal have sin tredje turistchef på tre år

Odense

Korsløkkeparkens imponerende forvandling: Nu vil boligdirektør gøre op med bandenavn

Annonce