Annonce
Kultur

Naja Marie Aidt får nordisk litteraturpris

Den danske forfatter Naja Marie Aidt bliver dette års modtager af Nordisk Råds Litteraturpris. Hun får prisen for sin novellesamling "Bavian", som hun også har modtaget kritikerprisen for.

Den danske forfatter Naja Marie Aidt bliver dette års modtager af Nordisk Råds Litteraturpris. Hun får prisen for sin novellesamling "Bavian".

Den danske forfatter Naja Marie Aidt bliver dette års modtager af Nordisk Råds Litteraturpris. Prisen er på 350.000 kr., og hun får prisen for sin novellesamling "Bavian".

Den 44-årige prismodtager debuterede i 1991 med digtsamlingen "Sålænge jeg er ung", som hun siden har fulgt op med flere digte og en række novellesamlinger.

"Bavian" blev udgivet sidste år og modtaget med masser af lovord fra de danske anmeldere. Det er barske og samtidig poetiske fortællinger om alle de konflikter, der ligger og lurer under hverdagens pæne facade.

Naja Marie Aidt har tidligere modtaget en lang række hæderspriser, bl.a. Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat, Herman Bangs Mindelegat og Kritikerprisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Annonce