Annonce
Sport

Naive landstræneres advarsel

Annonce

ER JAN TORE OPHAUG bedre end Michael Larsen i OB?

Ja, måske en smule. Nordmanden er mere erfaren og lidt mere kølig, mens Michael Larsen har lidt at lære endnu.

Får de lige meget i løn?

Næppe. Ophaug tjener mindst 650.000 kroner, så han kan nøjes med at betale mindre i såkaldt forskerskat.

Hvorfor denne sammenligning?

Jo, de nordiske landstrænere Lars Lagerbäck, Åge Hareide og Morten Olsen advarer nu samlet mod den stigende import af udenlandske marginal-spillere i de bedste rækker i Sverige, Norge og Danmark.

Altsammen politisk korrekt.

- Hvis ikke udenlandske spillere bidrager til det sportslige niveau i de tre lande, så optager de stort set bare pladserne i trupperne og på klubholdene fra hjemlige talenter. Og det har en negativ indvirkning på udviklingen af unge skandinaviske spillere, mener de tre landstrænere.

TANKEVÆKKENDE ER DET dog, at de eksempelvis holder en hånd over FC København, som trænerne mener har spillere som Brede Hangeland og André Bergdølmo, som har været med til at hæve FCK's niveau...

Her må man korse sig. Hvis Hangeland har været med til at give dansk klubfodbold noget andet end en ubehjælpelig stork, der af og til header bolden i mål, så vil vi gerne vide det.

Hvis det er normen, så kunne det være rart at høre landstrænerne sætte navn på de norske spillere - uden landsholdsklasse - som optager pladserne for sprudlende talenter i de danske ligaer.

Morten Olsen må jo så mener Jan Tore Ophaug, Alexander Aas, Morten Fevang og Magne Sturød i OB.

Lige nu optager kun Ophaug en plads for unge Michael Larsen og ingen kan jo med rette påstå, at i hvert fald Aas og Fevang ikke har løftet OB's sportslige niveau.

Det kan da godt være, at spillerne ikke er på det norske landshold, men for klubberne i den danske provins er det jo indimellem umuligt at kreere egne talenter, fordi FCK jo snupper dem i en ruf.

LARS JACOBSEN HAR OB jo ikke en chance for at hente tilbage til den fynske trup - jo måske, hvis man skar truppen ned med hele tre nordmænd.

Det er også en gåde, hvorfor FC København skal gå ram forbi i landstrænernes hudfletning af klubbernes manglende brug af talenter.

Lars Jacobsen er på landsholdet, men han er jo ikke udklækket i FCK, der konstant tøver med at bruge William Kvist og Martin Bergvold.

Når de danske provinsklubber hverken kan holde på egne talenter, fordi FCK hugger dem - Silberbauer er et andet eksempel og Rasmus Würtz bliver vel det næste - eller være i stand til at byde med på nordiske landsholdsspillere, så er der jo ikke mange krummer tilbage, hvis andre superliga-hold skal kunne matche københavner-holdene.

SÅ ER DER KUN tilbage at hente de næstbedste nordiske spillere, hente folk fra københavner-klubbernes bænke og satse på talenter som Jonas Borring, Søren Jensen, Mads Timm og Johan Absalonsen, som endnu ikke har overbevist de pengestærke mænd på vestegnen og blandt FCK's eventmagere.

FINT AF MORTEN OLSEN at fremhæve Johan Elmanders og Martin Ericssons attraktion i den danske liga, men hvor er kritikken af, at Brøndby ikke vil satse på Niki Zimling og derfor sender ham til Esbjerg?

I øvrigt mener jeg, at landstrænerne har ret.

Det vil blive sværere at finde danske landsholdsemner i fremtiden, hvis der bliver flere udlændinge i ligaerne.

Men det nytter ikke at pukke på de mindre superliga-klubber og lade dem overtage ansvaret for talentarbejdet og så frede FCK og Brøndby.

For så vil fremtiden byde på følgende resultater:

OB-Brøndby 0-5.

AaB-FCK 0-6.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce