Annonce
Sport

Nadal vinder i sæsonfinalen efter vildt comeback

Toby Melville/Reuters
Verdensetteren var bagud 1-5 og nede med matchbold i tredje sæt mod Daniil Medvedev, men endte med at vinde.

Det så sort ud for Rafael Nadal, der i sin anden kamp i ATP Finals onsdag var bagud med 1-5 i tredje sæt, hvor russeren Daniil Medvedev havde matchbold.

Men den spanske verdensetter leverede et vildt comeback, mens Medvedev faldt sammen, og så vandt Nadal med 6-7 (3-7), 6-3, 7-6 (7-4).

Dermed kan spanieren stadig selv afgøre, om han skal videre i turneringen, mens 23-årige Medvedev er afhængig af de øvrige resultater i gruppen.

Begge tabte de nemlig deres første kamp i sæsonfinalen, der har deltagelse af de otte bedste mandlige tennisspillere i verden.

I onsdagens anden kamp i gruppe A sikrede Stefanos Tsitsipas sig derimod en plads i semifinalerne.

Den 21-årige græker, der slog Medvedev i første kamp, brugte blot 1 time og 15 minutter på at vinde i to sikre sæt over Alexander Zverev fra Tyskland.

Både Nadal og Medvedev holdt serv i første sæt, der kun brød på en enkelt breakbold. Den tilfaldt russeren, men Nadal afværgede.

Bagud 5-6 skulle Medvedev holde serv for at tvinge sættet ud i tiebreak. Det gjorde russeren med et rent serveparti, og efterfølgende startede han med at bryde Nadals første serv i tiebreaken, som han sikkert vandt.

Hvor første sæt havde været helt uden nogen breaks, så startede Nadal derimod andet sæt med at bryde i første parti.

Det gav overskud til spanieren, mens Medvedev havde sværere ved at finde de gode takter fra første sæt. I stedet blev det meste på Nadals præmisser, og spanieren brød også russerens sidste serv i sættet, som han tog med sin tredje sætbold.

I tredje sæt var det derimod Nadal, der ikke så helt klar ud, da han kom tilbage på banen. Verdensetteren fik brudt sine to første server, og Medvedev kom på 4-0, inden Nadal vandt et parti.

Foran 5-1 spillede Medvedev sig til kampens første matchbold, men så begyndte nerverne at blande sig hos den unge russer.

Nadal afværgede og indledte det vilde comeback. Han brød let Medvedevs to næste servepartier, og så skulle kampen afgøres i tiebreak.

Her fulgtes de to ad til 4-4, men så slog rutinen til, og Nadal vandt de følgende tre bolde og vandt kampen efter næsten tre timers spil.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce