Annonce
Odense

Nadal og fansene

Sabrina Rasmussen var en af dem, der benyttede lejligheden til at få en selfie med verdensstjernen Nadal. - Jeg kender ham som tennisspiller, men har også fulgt lidt med i nogle af hans andre projekter, forklarede hun, inden tennisoptoget hastede videre.

Nadal og det øvrige spanske Davis Cup-landshold besøgte Brandts

Odense: De fire danske Davis Cup-spillere og deres træner, Kenneth Carlsen, står ved indgangen til Brandts Passage og venter. Tre af de fire danske spillere ligger uden for top 900, og det afspejler sig i deres påklædning, der er forskellige afarter af sort jakkesæt med slips.

De venter på deres modstandere fra Spanien og har gjort det i lidt over 10 minutter, da en flåde af KIA'er triller op ad Vestergade. Den forreste SUV, en hvid Sportage, stopper, og Rafael Nadal åbner døren. Lidt for tidligt virker det til, for han sidder med to mobiltelefoner, som han noget forhastet fumler væk.

Efter ham følger de andre spillere - alle i en ens, støvede sorte jakkesæt med ens slips. De fire spillere er alle blandt de 50 bedste i verden, to af dem blandt de 10 bedste. Var de et fodboldhold, ville de være Real Madrid, så meget stjernestatus har de:

- Det er uvant for dem at kunne gå frem, som Thomas Kønigsfeldt, næstformand i Dansk Tennis Forbund, forklarer - de er vant til at møde skrigende piger.

Rafael Nadal er interesseret i kunst og malerier og nær­studerede flere af billederne i Brandts samling, her P.S. Krøyers billede af italienske markarbejdere.

Selfier

Dem er der ingen af i Odense denne aften. Her er en lille indbudt skare, og så hvem der nu tilfældigt kommer forbi.

Da følget stopper op i Brandts Passage foran Keld Moseholms bronzeskulptur Kejserens Nye Klæder - går det op for nogle af de unge piger, hvem der er i byen.

- Det er Nadal, nærmest hvisker de, mens passage-manager Eva Pasgaard fortæller om områdets udvikling.

Verdensstjernen stiller velvilligt op til selfies sammen med unge piger og kvinder.

På vej ned til Brandts stopper han flere gange for at blive fotograferet, mens resten af holdet tålmodigt venter.

På Brandts tager kok Thomas Pasfall imod, og inde i den store sal fortæller museumsinspektør Ellen Egemose om tre af perlerne i samlingen, et stort billede af H.A. Brendekilde og to af P.S. Krøyer. Det sidste, "Gammel kone med håndten", malede Krøyer i Granada i Spanien i 1878, og Ellen Egemose binder på den måde elegant fortiden og nutiden sammen.

- Det her er anderledes end vi plejer, men Rafael elsker malerier, og spillerne kan godt lide det. Jeg ser det som en form for fair play før kampen i morgen, og det er jo skønt, siger teammanager Pedro Hernandez.

Inden de to hold går til aftensmaden, stjæler Rafael Nadal lidt tid for sig selv og går rundt og nærstuderer andre af de udstillede billeder.

Fredag gælder det spillet på banen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce