Annonce
Sport

Nadal efter Australian Open-exit: Thiem fortjente det

Kai Pfaffenbach/Reuters
Rafael Nadal tabte onsdag kvartfinalen i Australian Open til Dominic Thiem i fire sæt.

Rafael Nadal missede muligheden for at bringe sig op på siden af Roger Federer i antallet af grand slam-titler, da han onsdag tabte kvartfinalen i turneringen til Dominic Thiem.

Den spanske tennisstjerne, der har løftet 19 grand slam-trofæer gennem karrieren, tabte i fire sæt til østrigeren, der vandt alle sine sæt efter tiebreak.

- Selvfølgelig er jeg ked af det. Jeg missede muligheden for at komme i endnu en grand slam-semifinale.

- Men jeg tabte til en god modstander. Og han fortjente det også. Godt gjort af ham, siger Nadal ifølge nyhedsbureauet AFP.

26-årige Thiem skal fredag møde Alexander Zverev i semifinalen, og østrigeren får roser med på vejen videre i turneringen fra Nadal.

- Han har masser af power, så han er i stand til at levere disse fantastiske slag fra meget svære positioner.

- Han spillede med den rigtige beslutsomhed. Han satte boldene i en svær position for mig og spillede med meget energi, aggressivitet og beslutsomhed, siger Nadal.

Femteseedede Thiem mener også, at der også var en smule held med i kvartfinalesejren over verdensetteren onsdag.

- Jeg havde følelsen af, at jeg var heldig i de rigtige situationer. Det er nødvendigt, fordi han (Nadal, red.) er en af de største spillere gennem tiderne. Du har brug for noget held for at slå ham, siger østrigeren.

Den anden semifinale står mellem Roger Federer og Novak Djokovic torsdag. Australian Open slutter søndag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce