Annonce
Odense

Naboskab med letbanen driller: Ombygning af Tigergården udskudt med flere måneder

Sådan skal Tigergården se ud, når ombygningen er færdig. Illustration: AG Gruppen
Ombygningen af Tigergården midt i Odense til 210 ungdomsboliger skulle være gået i gang cirka nu, men bygherren AG Gruppen må vente i hvert fald indtil efteråret, inden byggeriet kan sættes i gang.

En stor planlagt ombygning af Tigergården centralt i Odense må udskydes i flere måneder i forhold til ønsket at komme gang her i foråret.

Det bekræfter AG Gruppens adm. direktør Robin Feddern overfor Fyens Stiftstidende.

AG Gruppen vil totalrenovere Tigergården og etablere 210 ungdomsboliger i bygningen, som rummer godt 10.000 kvadratmeter etageareal på en grund, der er godt og vel 2500 kvadratmeter stor. Og planen var at sætte ombygningen i gang nu, men det har ikke været muligt.

- Vi går og venter på, hvornår vi kan komme til at bygge, siger Robin Feddern.

Engang en skofabrik

I syv år - mellem 1961 og 1968 - var der skofabrik i Tigergården.

Tiger Sko blev grundlagt af Laurits Petersen, som i 1921 begyndte at lave billige hjemmesko eller sutsko.

Fra 1928 fik firmaet navnet Odense Skotøjsfabrik med produktion i Brogade, og under Anden Verdenskrig flyttede virksomheden til Kochsgade 27.

I 1961 kunne fabrikken realisere drømmen om at få en ny fabrik, "Tigergaarden", som blev indrettet i FDB's tidligere engros-lager ved Nørregade. Den tidligere bygning måtte dog udvides, for Tigersko var en kæmpe succes på det tidspunkt landets største producent med 700.000 par sko om året svarende til 10 procent af det danske forbrug.

Skotøjsfabrikken overlevede dog ikke, at alle begrænsninger af importen bortfaldt i 1961. "Tiger Sko" forsøgte at tilpasse sig konkurrencen fra udlandet, men i 1968 meddelte man, at fabrikken lukkede.

I årene der fulgte lejede blandt andet Odense Centralbibliotek lokaler i Tigergården, og det samme gjorde domhuset og Odense Kommune.

Kilde: Fyens.dk

Naboskab med letbanen gør det svært

Han forklarer, at det er naboskabet med Odenses kommende letbane, som kører lige udenfor døren ved Tigergården, der driller.

Dels fordi, letbanen har eksproprieret helt ind til bygningskroppene langs med letbanen. Arealet er derefter stillet til rådighed for letbaneentreprenøren Comsa.

- Det er vores første udfordring - at vi skal bede letbanen om lov til at stille stillads op. Men de er forpligtet overfor Comsa til at levere arealet til dem, så de skal spørges først. Den dialog foregår i øjeblikket, men det tager tid, siger Robin Feddern.

Derfor er håbet nu i stedet at komme i gang til efteråret. Men her kan en ny udfordring vise sig.

- Jeg har fået at vide, at til efteråret overgår de her arealer til at høre under jernbanelovgivningen. Så er der nogle andre sikkerhedsafstande osv., som skal overholdes, når der rejses stilladser og lignende, siger Robin Feddern.

Annonce

Ombygning varer et år

AG Gruppen ville meget gerne have været i gang med ombygningen nu, men forstår omvendt også, at det ikke er ukompliceret, fordi letbanen bygger samtidig i området.

- Vi ville selvfølgelig gerne kunne køre derudad efter vores planer. Men omvendt erkender vi, at det er komplekst, og det er ikke sådan, at jeg sidder her og peger fingre af, at det er nogens skyld. Jeg oplever ikke, at nogen gør noget for bevidst at genere os, siger Robin Feddern.

Han tilføjer, at AG Gruppen er i dialog med Odense Kommune om at få byggeriet i gang hurtigst muligt.

- Det bliver forhåbentligt i løbet af efteråret, siger han og oplyser, at når først ombygningen går i gang, varer det cirka et år, inden arbejdet er afsluttet.

AG Gruppen - dengang Arkitektgruppen - købte egentlig Tigergården med henblik på at rive den eksisterende bygning ned og bygge nyt på arealet. Men da selskabet ikke kunne få lov at bygge så højt som ønsket, blev beslutningen i stedet at totalrenovere den eksisterende bygning.

Annonce
Assens For abonnenter

Det lille dyr stoppede byggeriet på Amager Fælled: Nu har Ulrik fundet fredet vandsalamander ved nyt boligområde på Fyn

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Marcel blev slået og sparket efter bytur: Nedlukning har gjort ham mere tryg i nattelivet - Det er tid til at forebygge volden

Hvem skal passe farmor For abonnenter

Tina blev sygemeldt efter at have passet sin gamle mor: - Det vigtigste er, jeg kunne stå med god samvittighed ved begravelsen

Middelfart

Klarer Bimse skærene? Se billederne fra besøgshundenes optagelsesprøve her

Nyborg For abonnenter

Nye skraldespande gør det umuligt for blinde at sortere: - Hvis jeg ikke havde min kone, ville alt ryge i den samme spand

Kultur

Radioveteraner på 73 og 85 år: Vil streame lokale nyheder og gammel musik

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Kultur

På Dagmarsminde får demente beboere kram, kærlighed og kage i stedet for medicin

Kerteminde

Mystisk skib set ud for Kerteminde: - Hvad filan laver de derude?

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Odense For abonnenter

Pizzeria er skjult bag skraldespande, og rotter graver gange under fortovet: - Ville du selv spise her?

Odense

Et pletskud i Odense: Fugleøen i det kunstige naturparadis

Annonce