Annonce
forside

Nabomodstand kan stoppe boligprojekt

Martin Skytte, kundechef i boligselskabet Domea, frygter at der bliver så store restriktioner, at bygegriet på Søkildevej må opgives. Foto: Katrine Becher Damkjær

Kundechef i boligselskabet Domea, Martin Skytte, forklarer, at der er behov for en dialog med de kommende beboere nu, selvom de først flytter ind i nyt seniorbofællesskab om godt to år.

I vælger beboerne til 54 boliger nu, mens der er en lokalplanproces i gang, så I kan ikke vide, om I får lov til at bygge 54 boliger. Hvordan hænger det sammen?

- Det er rigtigt, og det kan godt være, at vi kommer til at reducere antallet til for eksempel 51 boliger, hvis vi må skære den øverste etage af byggeriet. Det har vi også gjort opmærksom på.

Hvorfor venter I ikke med at trække lod, til lokalplanen er godkendt, så I ved, hvor mange boliger I får lov til at bygge?

- Fordi vi står over for en lang proces med de kommende beboere, der blandt andet skal tage stilling til, hvor mange køkkenlåger og forskellige fliser de skal vælge imellem, hvordan udearealerne skal være, hvordan fælleshuset skal indrettes og meget, meget mere. Det vil vi gerne i gang med, og alternativet er, at vi skal drøfte det her med alle 347 familier på ventelisten, og det ønsker vi ikke.

Men der er mere end to år, til beboere skal flytte ind. Kan I ikke nå det, hvis I venter med at trække lod, til lokalplanen er godkendt?

- Vi tror på projektet, og hvis det skal tilpasses senere, så gør vi det, men vi har brug for at komme i gang nu. Hvis jeg skal tage fælleshuset som eksempel, så er det afgørende, om beboerne ønsker værelser, som kan udlejes til deres pårørende, når der er på besøg, om de ønsker et stort værksted, og om der skal være et stort køkken, hvor man kan lave måltider til hinanden hver dag, eller et der dimensioneres til, at man kun spiser sammen en gang om ugen. Når seniorerne har givet os disse svar, så skal arkitekten hjem og arbejde, og så skal vi mødes igen. Den proces skal vi i gang med nu, for at vi kan være klar, når vi skal indhente priser.

Når jeg spørger, så er det, fordi der er nogle naboer, som er bekymrede for højden og for deres privatliv. Kan du forstå den bekymring?

- Jeg forstår begge parter i denne sag, men jeg må altså også sige, at langt de fleste naboer i dag også kan kigge ind til hinanden. Jeg har respekt for det, de siger, men i forhold til en nuværende lokalplan vil jeg som nabo foretrække det, som vi kommer med nu.

Hvorfor?

- Fordi man med den nuværende lokalplan vil kunne bygge etagebyggeri i lange stænger, hvor der ikke er luft imellem. Det vil jeg som nabo synes er meget mere generende end det, vi planlægger med klynger af boliger med luft imellem.

Til gengæld tillader den nuværende lokalplan kun byggeri, der er 11 og ikke 14 meter højt?

- Jo, men de 14 meter er taget ud fra, at man sætter 3,5 etage af, og den bliver reduceret. Vi har meddelt kommunen, at vi ikke har brug for den sidste halve etage, men kun for tre etager og et tag, og hvad det bliver i meter, ved jeg ikke endnu.

Det lader til, at en præcis angivelse af højden er meget vigtig for naboerne?

- Ja, men uanset hvad der sker, så ender det med et etagebyggeri, og naboerne skal huske på, at de også selv bor i etagebyggeri med en førstesal og med en altan eller et gavlvindue, hvor de også kan kigge ind til hinanden.

Frygter du, at I ender med at må opgive projektet?

- Jeg håber, at vi kan nå hinanden, men jeg kan faktisk godt frygte, at vi ender med at få så mange restriktioner, at det ikke bliver til noget. Vi er et alment boligselskab, der ikke skal tjene penge, og jeg mener, at naboerne vil stå i en langt værre situation, hvis vi giver op, og der kommer en privat investor, der vil køre frem efter den eksisterende lokalplan og forsøge at presse endnu flere kvadratmeter ind. Det ville jeg være bekymret for, hvis jeg var nabo til grunden.

Annonce

...naboerne skal huske på, at de også selv bor i etagebyggeri med en førstesal og med en altan eller et gavlvindue, hvor de også kan kigge ind til hinanden.

Martin Skytte, kundechef i Domea

17 klager mod lokalplan

Svendborg Kommune har modtaget 17 indsigelser mod den lokalplan, der skal bane vej for det planlagte seniorbofællesskab på Søkildevej.I indsigelserne er der blandt andet fokus på højden, indkigsgener, øget trafikmængde og støj.

Forvaltningen er i øjeblikket ved at skrive en færdig hvidbog, der indeholder en besvarelse af indsigelserne og en tilpasning af lokalplanen. Den forelægges for politikerne i Teknik- og Erhvervsudvalget på et møde den 6. december.

Blandt indsigelserne er en underskriftsindsamling med klager fra 69 naboer fra Esthersvej og Vilhelmskildevej.

Sådan ser tegningerne ud af det planlagte seniorbofællesskab på Søkildevej. Illustration: Praksis Arkitekter
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce