Annonce
Nyborg

Naboindsigelse: Fri os for kvækkeri om natten

Måske flytter strandtudsen ind i et nyt vandhul ved Kragelund og måske giver det anledning til kvækkeri dag og nat i yngleperioden. Men kommunen har afvist en indsigelse fra en beboer, der ønsker ro frem for natur. Arkivfoto: Hans Egede-Larsen, Zoologisk Have København
Klage over tilladelse til vandhul, som kan blive hjem for tudser. Kommunen skriver til klageren, at vedkommende må "forvente kvækning".

Kragelund: Motorveje larmer. Toge larmer. Men naturen larmer også ind imellem, og det har ført til en lidt pudsig sag hos Teknisk Afdeling på Nyborg Rådhus.

Refsvindinge Natur- og Kulturcenter har hjulpet en ledsejer ved Kragelund nær Herrested med at ansøge om tilladelse til at anlægge en 5-600 kvadratmeter stor sø - altså nærmere et vandhul - som kan blive en del af naturcentrets projekt med at redde strandtudsen.

Men under nabohøringen indkom en indsigelse, nemlig fra en beboer i området, der ønsker ro og i hvert fald ikke ønsker kvækkeri om natten.

Indsigelsen blev afvist af kommunen blandt andet med denne begrundelse:

"Etablering af et vandhul er ingen garanti for, at der kommer tudser eller frøer i vandhullet, og hvis de indfinder sig, kan man ikke kontrolleres hvilke arter der slår sig ned, selvom vandhullets udformning er tilpasset strandtudsen. Generelt kvækker alle tudser og frøer i ynglesæsonen, som er forskellig fra art til art".

Og videre:

"Den samlede tidsperiode for paddernes ynglesæson, og hvor man derfor kan forvente kvækning, er fra starten af marts til slutningen af juni. Kvækning kan forekomme både dag og nat, alt afhængig af hvilken art der lever i vandhullet.

Da der ingen garanti er for, at vandhullet vil tiltrække tudser eller frøer, og huset er placeret ca. 110 m fra vandhullet og husfacaden vender væk fra søen og er omgivet af 3 udhuslænger vurderes det, at vandhullet kan anlægges med den ansøgte placering uden væsentlige gener for naboen."

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Nyborg

Tyv på spil i Ullerslev-Centret

Annonce