Annonce
Nyborg

Naboindsigelse: Fri os for kvækkeri om natten

Måske flytter strandtudsen ind i et nyt vandhul ved Kragelund og måske giver det anledning til kvækkeri dag og nat i yngleperioden. Men kommunen har afvist en indsigelse fra en beboer, der ønsker ro frem for natur. Arkivfoto: Hans Egede-Larsen, Zoologisk Have København
Klage over tilladelse til vandhul, som kan blive hjem for tudser. Kommunen skriver til klageren, at vedkommende må "forvente kvækning".
Annonce

Kragelund: Motorveje larmer. Toge larmer. Men naturen larmer også ind imellem, og det har ført til en lidt pudsig sag hos Teknisk Afdeling på Nyborg Rådhus.

Refsvindinge Natur- og Kulturcenter har hjulpet en ledsejer ved Kragelund nær Herrested med at ansøge om tilladelse til at anlægge en 5-600 kvadratmeter stor sø - altså nærmere et vandhul - som kan blive en del af naturcentrets projekt med at redde strandtudsen.

Men under nabohøringen indkom en indsigelse, nemlig fra en beboer i området, der ønsker ro og i hvert fald ikke ønsker kvækkeri om natten.

Indsigelsen blev afvist af kommunen blandt andet med denne begrundelse:

"Etablering af et vandhul er ingen garanti for, at der kommer tudser eller frøer i vandhullet, og hvis de indfinder sig, kan man ikke kontrolleres hvilke arter der slår sig ned, selvom vandhullets udformning er tilpasset strandtudsen. Generelt kvækker alle tudser og frøer i ynglesæsonen, som er forskellig fra art til art".

Og videre:

"Den samlede tidsperiode for paddernes ynglesæson, og hvor man derfor kan forvente kvækning, er fra starten af marts til slutningen af juni. Kvækning kan forekomme både dag og nat, alt afhængig af hvilken art der lever i vandhullet.

Da der ingen garanti er for, at vandhullet vil tiltrække tudser eller frøer, og huset er placeret ca. 110 m fra vandhullet og husfacaden vender væk fra søen og er omgivet af 3 udhuslænger vurderes det, at vandhullet kan anlægges med den ansøgte placering uden væsentlige gener for naboen."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Odense-cheftræner i spidsen for Japan til OL

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce