Annonce
Assens

Naboerne Erik og Niels passer nyt fællesområde ved klimasøer: - Det skal være et område, som alle kan bruge

Naboerne Erik Abildgaard Frederiksen og Niels Gyldenvang er blandt de frivillige, som passer området ved Kirkebjergsøerne. Foto: Line Laura Lindberg Madsen
En gang om ugen starter makkerparret Erik Abildgaard Frederiksen og Niels Gyldenvang havetraktorerne. De har nemlig meldt sig som frivillige, når græsset ved Kirkebjergsøerne i Tommerup skal slås.

Tommerup: Hvis man svinger ned ad Bystævnevej i Tommerup, vil man få øje på et grønt område med to store søer og et bålhus. Området bliver benyttet af mange mennesker, som nyder godt af naturen, når de lufter hunden, fodrer ænder eller blot vandrer langs søerne.

På samme vej bor naboerne Erik Abildgaard Frederiksen og Niels Gyldenvang, som holder meget af deres udsigt over Kirkebjergsøerne. Det nye naturområde betyder faktisk så meget for dem, at de har valgt at være en del af den frivillige vedligeholdelsesgruppe, som passer og plejer stedet.

Udstyret med hver deres havetraktor sørger de for, at græsset bliver regelmæssigt trimmet, så der er mulighed for, at besøgende både kan medbringe tæpper og picnickurve.

Annonce

- Vi har ikke rigtig fået instrukser for, hvordan det lige nøjagtigt skulle gøres, så vi begyndte at slå græsset langs kanten, for når det gror op, så bliver det (området, red.) meget lukket, fortæller makkerparret, som måtte prøve sig lidt frem.

Det skal være indbydende

Ved bålpladsen var ikke meget plads på grund af vildtgroende græs, så de to naboer besluttede sig for at slå græsset omkring, så folk havde bedre mulighed for at slå sig ned.

- Vi synes, at det skal være et område, som alle kan bruge, så det må gerne være indbydende, så når man slår lidt græs og åbner det lidt mere op, så virker det også meget mere indbydende, fortæller Erik Abildgaard Frederiksen, mens Niels Gyldenvang nikker.

Jeg synes, at det er vigtigt, at der er nogen, der gør noget for, at tingene ikke bare forfalder i sådan et område her.

Erik Abildgaard Frederiksen

Ved at trimme græsset har makkerparret også lavet en ny sti for at skabe bedre sammenhæng, og der kan de to naboer se, at det har fået de besøgende til at gå hele turen rundt om søerne.

- Og det var jo egentlig bare en sti, som vi lige synes, at der manglede, så den har vi slået, tilføjer Niels Gyldenvang.

Annonce

En vigtig opgave

Makkerparret er vild med området, og de er ikke generet af, at det tiltrækker flere folk til Kirkebjergsøerne.

- Vi har seks børnebørn, og vi skal jo ned og fodrer ænder og kigge på fisk, når de kommer, og det er jo lige ud for døren, fortæller Erik Abildgaard Frederiksen med et stort smil.

I hverdagene bliver området også flittigt benyttet af både spejdere og skolebørn.

- Derfor er det vigtigt, at græsset bliver slået, for de kunne ikke være der, hvis vi ikke slog græsset, fortæller Niels Gyldenvang, som til dagligt er kørende sælger.

Det er i området her, at Erik Abildgaard Frederiksen og Niels Gyldenvang sørger for, at græsset bliver trimmet, så der er mulighed for at gå hele vejen rundt om de to klimasøer i Tommerup. Foto: Line Laura Lindberg Madsen

De synes begge to, at det er hyggeligt at passe området, selvom det tager gode 45 minutter, når græsset skal slås en gang om ugen.

- Jeg synes, at det er vigtigt, at der er nogen, der gør noget for, at tingene ikke bare forfalder i sådan et område her, fortæller Erik Abildgaard Frederiksen, som er tidligere landmand.

- Ja, og så sidder vi jo altså på en havetraktor, så vi bliver ikke overbelastede, griner Niels Gyldenvang.

Kirkebjergsøerne

Kirkebjergsøerne blev oprindeligt lavet til regnvandshåndtering tilbage i 2018, men i dag bliver det brugt til et rekreativt område, hvor mange mennesker kommer og nyder naturen.

Det er frivillige borgere, som har beplantet området, og der er nedsat en frivillig vedligeholdelsesgruppe, som passer og plejer stedet.

På grund af covid-19 blev stedet først officielt indviet søndag 9. oktober af borgmester Søren Steen Andersen (V). Her blev der blandt andet sat fiskeyngel ud i vandløbet.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Navne For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Podcast

Mod på mere politik? Lyt til 'Politik med Løvkvist & Dall'

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense

Millioner til forstærket indsats mod udledninger fra gartnerierne

Annonce