Annonce
Assens

Naboer vrede over støv

På træværket omkring familien Birchs vinduer, der vender ud mod gaden, er støvlaget til at få øje på.

ØRKEN: Sandblæsningsfirma dækkede villakvarter med sandstøv

AARUP: Torsdag og fredag i sidste uge blev en ejendom på Fredensgade i Aarup sandblæst som led i en forskønnelseskur.

Behandlingen af huset blev foretaget af firmaet Højfyns Sandblæsning fra Verninge. Og det slap de ifølge naboerne til det sandblæste hus ikke ret heldigt fra.

- Det var simpelthen noget værre svineri for at sige det ligeud. Jeg kunne stå inde bag min terrassedør og se, hvordan støvet det stod ned af Fredensgade i store, grå skyer, siger Ole Bøhrk, der bor cirka 50 meter nede af vejen.

Han ærgrer sig blandt andet over, at et blot to måneder gammelt overtræk til hans Weber-grill er blevet ødelagt af et tykt lag støv.

- Det er simpelthen ikke til at få af. Det er bare en fedtet masse, siger Ole Bøhrk, der understreger, at han ikke er ude efter familien, der har fået sit hus sandblæst.

- Men firmaet, der har lavet arbejdet skal da følge de regler der er med afdækning og så videre. Og det var der absolut ingenting af her, siger Ole Bøhrk.

Hans nabo Morten Birch er mindst lige så rasende.

- Min bil, der stod parkeret i carporten var helt hvid - og normalt er den mørkeblå. Selvfølgelig kan det vaskes af. Men det er ikke det der er sagens kerne. Det handler om, at man ikke bare uden videre skal kunne slippe godt fra at svine et helt kvarter til, siger Morten Birch, hvis hus, have og hvad der ellers har været i vindretningen er belagt med et tykt lag hvidt støv.

Han har ikke det store til overs for Højfyns Sandblæsnings måde at drive forretning på.

Amatører

- Det kan godt være, at de giver det billigste tilbud, men det tror da pokker, når de efterlader sådan et svineri. Jeg synes det virker meget uproffesionelt og for mig at se, så lignede det mere nogle mennesker, der havde købt en gammel ølbil som de havde smidt to kompressere op på. Og det kalder de så et sandblæsningsfirma, siger Morten Birch.

Helt efter bogen

John Pedersen, der ejer Højfyns Sandblæsning er ked af, at nogle af naboerne føler sig generet.

- Jeg kender ikke noget til, at vi skal have specielle tilladelser eller regler om, at der skal dækkes af. Mig bekendt er den eneste tilladelse vi skal have, en parkeringstilladelse, hvis vi er til gene for trafikken, siger John Pedersen.

- Men selvfølgelig må vi ikke ødelægge noget. Det mener jeg nu heller ikke vi har gjort i det her tilfælde. Der er altså bare tale om støv. Og det forsvinder når der kommer en regnbyge, siger John Pedersen, der har drevet sandblæsningsfirma i fire år.

Han oplyser i øvrigt, at jobbet i Aarup er forløbet i fuld forståelse med kunden.

- Kunden havde bestilt en tørblæsning hos mig og så får han en tørblæsning. Med hensyn til den efterfølgende oprydning, så må det være en sag mellem ham og naboerne, for en del af aftalen mellem var, at kunden selv skulle stå for oprydningen. Det står i den kontrakt vi har indgået. Det er en standardkontrakt jeg bruger hver gang, siger John Pedersen, der betragter arbejdet på Fredensgade som udført og afsluttet.

Annonce
Ole Bøhrk og Morten Birch er mildest talt ikke imponerede over Højfyns Sandblæsnings evne til at rydde op efter sig. De er sure over, at alt er dækket af tykt, hvidt støv.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Nordre Havnekaj var vurderet til op mod 51 millioner kroner: Kommunen fik ni millioner kroner

Annonce