Annonce
Fyn

Naboer til højskole: For meget at den sætter forbudsskilt op

Det møder undren og løftede øjenbryn, at Højskolen Snoghøj har sat privat-skilte op på skolens grund, som naboer og andre i årtier har brugt som rekreativt område og genvej til stranden. En matrikel ved siden af højskolen er i forvejen offentligt område. Naboer mener ikke, det er et problem, at de spadserer på højskolens stier. Omvendt påpeger forstander, at der rent faktisk er et problem med folk, som kommer for tæt på skolen og forstyrrer undevisningen af især psykisk sårbare unge, som udgør et stigende antal. Foto: Klaus Madsen

Højskolen Snoghøj har altid været et åbent og kreativt samlingspunkt, mener beboer. Hun forstår ikke, at forbipasserende skulle være et forstyrrende element.

Annonce

Snoghøj: Flere reagerer nu på, at Højskolen Snoghøj har sat et skilt op med "Privat område" og en "Indkørsel forbudt"-færdselstavle.

Fredericia Dagblad skrev forleden, at højskolen ønsker at begrænse adgangen til sin matrikel og skolens sti, der leder ned til et yndet grønt område ved vandet. Medmindre man melder sig på kontoret først.

- Højskolen har altid været åben for områdets beboere som en del af sin grundkultur. Jeg tænker ikke, der nogen sinde er nogle i området, der har klaget over den måde, højskolen selv breder sig på strandarealet på, siger nabo Line Mai, Snoghøjvej:

- Så højskolen burde tænke sig om, så vi forsat kan leve i fred og fordragelighed sammen. Både for deres og vores skyld.

Er det ikke en FOLKEHØJSKOLE? Ikke acceptabelt - mystisk at det pludselig ikke kan fungere mere. Vi har nydt at gå omkring vores smukke højskole i 72 år, og børnene har kælket på bakken, når der var sne. Dårligt image for den ellers vellidte højskole.

Christa Andersen, på Fredericia Dagblads Facebook-side
Annonce

Hvad gør skolen selv?

Det nye skilt er for bombastisk og støder Line Mai, som er opvokset i Snoghøj, ingeniør og til daglig arbejder med blandt andet matrikelkort. Og med hende flere på Fredericia Dagblads Facebook-side.

Hun benytter stranden og de grønne arealer hver dag:

- Højskolens område er ikke overendt og har aldrig været det.

Ifølge Line Mai har højskolen i Snoghøj gennem årene - med skiftende ledelse og skiftende linjer - opført bålpladser, telte og lejre på stranden ved Lillebælt. Også på jord, skolen ikke selv ejer, siger Line Mai. Hun henviser til et større grønt område og strandareal ved siden af skolen, som en af grundlæggerne i sin tid testamenterede til Fredericia Kommune som offentligt areal.

Annonce

Vi viser hensyn

- Jeg har stor forståelse for, at man skal passe på hinanden og på udsatte højskoleelever, understreger Line Mai fra Snoghøjvej:

- Men det støder som sagt folk herude, at der fares sådan frem. Alle bør vise hensyn, og det gør folk også.

- Højskolen har altid været et kulturelt samlingspunkt og et kreativt miljø, og dens elever bevæger sig jo også, hvor jeg bor, og jeg kan godt klare, at de kigger ind i min have, pointerer hun overfor Fredericia Dagblad.

Annonce

Stresser udsatte elever

Årsagen til skiltet, der begrænser adgangen til Højskolen Snoghøjs sti og øvrige arealer, er, at skolen, ifølge forstander Martin Elung-Jensen, oplever flere og flere, der bevæger sig rundt på området og forstyrrer undervisningen af udsatte elever. Selvom det måske ikke er med vilje.

En voksende andel af eleverne er krigsflygtninge med traumer, der er i et integrationsforløb, eller unge danske, som er droppet ud af uddannelser og prøver at finde en ny vej frem i livet, forklarer Martin Elung-Jensen.

- Mange af dem kommer med stress og angst og bliver nervøse, når de ser ukendte, der måske ligefrem kigger ind af vores vinduer.

Han understreger, at højskolen stadig er åben i forhold til lokalsamfundet, og at man gerne vil vise interesserede rundt, men at andre må benytte de øvrige offentlige stier og arealer i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Danmark

Fundings analyse: Læg mærke til disse tre ting ved Messerschmidts forfremmelse

Annonce