Annonce
Faaborg-Midtfyn

Naboer til dødssving: Det er et farligt sted

En 63-årig mandlig bilist mistede onsdag morgen livet, da han kolliderede med en modkørende traktor. Foto: Michael Bager

Onsdag morgen omkom en 63-årig mandlig bilist på Bøgebjergvej mellem Brobyværk og Nr. Broby - formentlig på grund af glat føre. Vejrsituationen kom bag på kommunens vejafdeling, mens endnu en ulykke ikke overrasker naboer på stedet.

Brobyværk/Nr. Broby: Onsdag morgen omkom en 63-årig mand fra lokalområdet, da han mistede herredømmet over sin bil i et sving på Bøgebjergvej/Faaborgvej mellem Brobyværk og Nr. Broby og kolliderede med en modkørende traktor.

Politiet oplyser, at manden døde på stedet, og at det glatte føre højst sandsynligt var en klart medvirkende årsag til dødsulykken. Men det er langt fra første gang, at der sker uheld på stedet, lyder det fra naboer, som onsdag morgen blev vidner til dødsulykken.

- Det er et farligt sving, og der køres stærkt på strækningen. Det gør der, og for nogle år siden var der også en, der blev dræbt her, siger Steen Skov Madsen, der bor små 100 meter fra svinget.

- Det sagde bare bum, og det var som om, at hele huset rystede. Jeg løb derned, men der var allerede folk til at hjælpe, og der var ringet 112, så jeg gik tilbage igen, siger naboen.

På den anden side af vejen har Inger og Erik Rasmussen boet i 20 år. De har blandt andet oplevet, at biler er havnet i deres stendige lige ud til vejen.

- Tidligere var det meget ofte, at der skete noget i det her sving. Ikke hver måned, men meget tit, siger Inger Rasmussen, som, heldigvis, i en længere periode har været forskånet for alvorlige færdselsuheld lige uden for vinduet.

Lige indtil onsdag morgen. Erik Rasmussen hørte ulykken ske.

- Jeg var halvvågen og kunne høre traktoren køre forbi, og den kørte stærkt. Bilen må være blevet klemt mellem traktoren og autoværnet, bemærker Erik Rasmussen.

Annonce
Et ødelagt autoværn var onsdag middag det synlige bevis på ulykken tidligere på dagen. Foto. René Johansen

Uforudsigeligt isslag

Som sin genbo nævner han også farten på strækningen, som et problem. Inger og Erik Rasmussens hus ligger ikke mange meter fra vejen.

- Der bliver kørt stærkt, og de kører tæt om morgenen. Det er en vej, hvor der er meget trafik - også lastbiler - men det er formentlig ikke farten, som er årsag til uheldet her, men glatføre, understreger Erik Rasmussen.

Hos kommunens entreprenørafdeling, Intern Drift, hvor vintervagten observerer risiko for glatte veje, bekræfter man det glatte føre.

Nattens/morgenens vagthavende, Anders Krog, forklarer, at der ikke var noget, der tydede på glatte veje.

- Fra min vagt begyndte klokken 22.15 i går, fulgte jeg hver time op de målinger, vi får fra målestationerne og de observationer, jeg selv foretager på turene på vejene. Alle kurverne indikerede, at temperaturen på både vejene og luften var opadgående. Først omkring klokken seks kommer det her pludselige regnvejr og efterfølgende forsvindende skydække, som vi ikke kunne forudse, og det gav et drastisk temperaturfald, og det snyder mig totalt, forklarer han.

Ifølge Anders Krog var situationen af sådan en uforudsigelig størrelse, at Intern Drift ikke har kunnet reagere hurtigere end den gjorde, og det resulterede i den sene saltning af vejene. En færdig saltning af kommunens veje tager ifølge Anders Krog fire-fem timer.

Et ødelagt autoværn var onsdag middag det synlige bevis på ulykken tidligere på dagen. Foto. René Johansen

Rettes op

For naboer, bilister og andre er der udsigt til, at vejbanen i løbet af kørt tid bliver ændret. Det sker, når der bliver anlagt en cykelsti mellem Nr. Broby og Brobyværk.

- Det kan være, at det vil hjælpe lidt på det, siger Steen Skov Madsen, mens han viser, hvordan vejen faktisk skal rykkes lidt for at give plads til cykelstien.

En del af hans genbos have ryger til det formål.

- Svinget bliver rettet lidt op, men om det er nok, ved jeg ikke. Man burde sænke farten til 60 kilometer i timen her, siger Erik Rasmussen.

Føreren af traktoren slap uskadt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce