Annonce
112

Naboer sprang til for at slukke brand

Suzanne Wedel fik travlt med at få sine dyr ud, da der udbrød brand nær huset på Bystævnet i Aunslev. Foto: Kasper Riggelsen
En ukrudtsbrænder var formentlig årsagen til, at der lørdag udbrød brand nær stråtækt hus i Aunslev.

Aunslev: Det er da alligevel voldsomt, som naboen brænder haveaffald af.

Sådan tænkte Suzanne Wedel, da hun lørdag først på eftermiddagen kiggede ud af vinduet fra sit hus på Bystævnet i Aunslev.

Udenfor var der tyk røg, men det stammede ikke fra afbrænding af grene og andet haveaffald. I stedet var der gået ild i hendes hæk få meter fra det stråtækte hus.

- Da jeg gik ud til min havedør for at se efter, stod det med gnister ind gennem døren og op på taget. Skynd dig at komme ud og tag dyrene med, sagde en af mine naboer. Så det gjorde jeg, fortæller Suzanne Wedel.

Mens hun fragtede dyrene - en hund og en nymfeparakit - ud i bilen, kom flere naboer til og spurgte efter, hvor hun opbevarede en vandslange. Og så gav de sig ellers til at slukke ilden efter bedste evne.

Derfor var der heller ikke ret meget arbejde tilbage, da beredskabet nåede frem, fortæller indsatsleder Nicolai Clausen.

- På det tidspunkt var der ild i et par meter hæk og der var enkelte steder, hvor det røg lidt fra stråtaget, men naboerne har arbejdet godt. Så vores arbejde bestod mest i at komme med lidt mere vand og slukke det sidste, siger han.

Suzanne Wedel er heller ikke i tvivl om, hvem hun skal takke for, at huset er så godt som uskadt.

- Jeg har nogle fantastiske naboer, konstaterer hun.

Årsagen til branden var i øvrigt en ukrudtsbrænder, der ved en fejl antændte hækken.

En del af hækken futtede af og sendte gnister ind over på det stråtækte tag - heldigvis uden at forvolde den store skade. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce