Annonce
Fyn

Naboer: Rytterskole forfalder helt mens klagenævn overvejer

Rytterskolen langs Erritsø Bygade skal bevares, mens lærerindeboligen forrest kan rives ned ifølge den lokalplan, miljøklagenævnet kigger på. Arkivfoto: Torben Glyum

Siden den gamle rytterskole på Erritsø Bygade blev solgt for snart to år siden, er der intet sket - kommunen har brugt 20.000 kr. på at rydde op efter hærværk og sikre gammel FDF-hytte

Annonce

Erritsø: Det er knap to år siden, at Fredericia Kommune solgte den gamle rytterskole i Erritsø Bygade og den store medfølgende grund. Men endnu er spaden ikke sat i jorden, og den gamle rytterskole står tom efter spejdere og dagplejere blev bedt om at flytte ud. Der er klaget over lokalplanen, der skal gøre byggeriet muligt, og klagesagen kan tage lang tid.

- Der sker ingen vedligehold af bygningen, og jeg frygter, at vores klage og den deraf følgende sagsbehandlingstid, kommer til at betyde, at bygningens tilstand bliver så dårlig, at den ikke kan reddes, siger Lasse Oldenborg, som er en af de naboer, der har klaget til natur- og miljøankenævnet over lokalplanen.

Naboernes ønske har bl.a. været at sikre, at den gamle rytterskole bevares for at fastholde landsbymiljøet i den gamle del af Erritsø.

Salg med forhindringer

Fredericia Kommune udbød i marts 2015 ejendommen Erritsø Bygade 6-8 til salg.På grund af flere omstændigheder blev salget trukket tilbage og erstattet af et nyt udbud i maj 2015.

Her slog et enigt byråd til på tilbuddet fra Hokton A/ S på 2,5 mio. kr.

Selskabet vil opføre tæt-lav bebyggelse på arealet bag den gamle rytterskole, rive den gamle lærerindebolig ned og indrette boliger i rytterskolen.

De daværende brugere af rytterskolen KFUM Erritsø og dagplejerne måtte flytte ud af rytterskolen.

Fra salgsprisen skal trækkes 650.000 kr. til at flytte aktiviteter, lave ny lokalplan, landmåler, udbudsmateriale med mere.

Naboer har klaget over lokalplanen til miljøklagenævnet, ligesom der har været rejst tvivl om habilitet fra flere byrådsmedlemmers side i forbindelse med salget. Den klage har statsforvaltningen behandlet og afvist.

Hokton A/ S har adresse i Vejle, men er stiftet af bl. a. direktør for Byens Bilpleje, Morten Nielsen i Sanddal og Dennis Odgaard fra Vejle.

Selskabet har indenfor de seneste år desuden købt både boligerne på Hyrdevej, den gamle byggelegeplads på Nymarksvej og Kongens Port 2B -den tidligere Billen/ Vandværksbygning.

Kongens Port har de siden solgt videre til to vejlensere, som afventer godkendelser fra kulturstyrelsen for at renovere bygningen.

Salget af den gamle byggelegeplads er blevet tilbagekaldt, fordi lokalplanen ikke kunne godkendes.

På Hyrdevej er selskabet igang med at renovere to boliger og man vil renovere lejemålene løbende.

Brødtekst

Annonce

Skole SKAL bevares

Erritsøbygade 6-8 blev solgt til ejendomsselskabet Hokton i 2015, men handlen er betinget af, at der ligger en lokalplan, der åbner mulighed for at bygge tæt-lavt på grunden bag rytterskolen. Lokalplanen er blevet godkendt af byrådet med den stramning, at rytterskolen SKAL bevares.

- Vi afventer stadig svar fra klagenævnet omkring klagen vedr. lokalplanen, og umiddelbart forventer vi ikke, at der træffes afgørelse før efter sommer. Sagsbehandlingstiderne er på omkring 12 måneder, oplyser Jens Ole Andersen, salgschef i Fredericia Kommune.

Klagen over lokalplanen blev indgivet umiddelbart efter vedtagelsen i byrådet i december 2016.

Annonce

Handlen i bero

Naboerne har rejst en række klagesager i forbindelse med salget af ejendommen. Statsforvaltningen har afvist en klage om inhabilitet i forbindelse med salget og planstyrelsen har netop afvist at tage stilling til en klage over, at der var dokumenter, som naboerne ikke kunne få udleveret under en aktindsigtanmodning. Planstyrelsen har afvist med den begrundelse, at det ikke er en sag, der hører under dem.

Imens myndighederne overvejer, er handlen sat i bero. Det betyder, at Fredericia Kommune stadig står som ejer af både ejendomme og den store grund.

Annonce

Tilstand er ok

Ifølge Lasse Oldenborg forfalder den tomme gamle skole mere og mere, hvilket får ham til at frygte, at ejendommens tilstand bliver så ringe, at den må rives ned. Men Fredericia Kommunes ejendomsafdeling vurderer, at tilstanden er i orden.

- Ejendomsafdelingen holder løbende opsyn med bygningerne, og anvender de midler der er nødvendige for, at bygningen ikke forfalder. Vi vurderer bygningen til at være i rimelig fornuftig stand, oplyser leder af ejendomsafdelingen Jacob Larsen.

Ud over de to bygninger ud mod Erritsø Bygade - den gamle lærerindebolig og selve rytterskolen - så omfatter ejendommen en tidligere FDF-hytte inde på grunden.

Hytten har været udsat for hærværk, og i forbindelse med det har ejendomsafdelingen brugt knap 20.000 kroner på oprydning og sikring af bygningen, lyder opgørelsen fra ejendomscentret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Danmark

Fundings analyse: Læg mærke til disse tre ting ved Messerschmidts forfremmelse

Annonce