Annonce
Faaborg-Midtfyn

Naboer må tåle skovcenter

Uffe Black Nielsen, tæt på at have tilladelserne på plads.
Arkitekt Uffe Black Nielsen kan snart søge byggetilladelse til omstridt center i Øksnehaveskoven

Pejrup: Sandsynligvis kommer beboerne på Øxenhaverne i et naturområde mellem Pejrup og Grønderup til at tåle, at arkitekten Uffe Black Nielsen får lov at bygge sig et skovbrugscenter på sin 2,9 hektar store ejendom, Øxenhaverne 10. Her lå tidligere en forfalden landejendom, som er fjernet ved hjælp af midler fra kommunens nedrivningspulje.

Arkitektens ønske har bragt sindene i kog i lokalområdet, for beboere i nabolaget frygter, at de planlagte aktiviteter vil skæmme naturområdet, give støjgener og uønsket trafik i området, så mange af dem har argumenteret hårdnakket mod planerne.

Men efter en stribe justeringer, så synes politikerne sindet at give grønt lys.

I følge lokalplanforslaget bliver der tale om et mindre privat videns- og kursuscenter for træbyggeri og træhåndværk, samt en samling af træer. Der fremgår, at der ikke er mulighed for erhvervsudvikling eller produktion inden for lokalområdet.

- Vi har lyttet meget til naboerne, og tilpasset planen efter en række indsigelser. Jeg er helt klar over, at det, de fleste indsigelser går på, er, at naboerne ikke ønsker, vi giver tilladelse til centret. Det kan vi ikke imødekomme, men vi gør det så hensynsfuldt som muligt i forhold til nabo- og naturinteresser, siger formand for teknik og miljøudvalget, Søren Kristensen (V).

Det ventes dermed, at kommunalbestyrelsen vil sige endelig godt på lokalplanforslaget på sit møde her i december, hvorefter Uffe Black Nielsen kan søge en byggetilladelse og dermed komme i gang.

Annonce
Det omstridte center planlægges i dette område.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce