Annonce
Faaborg-Midtfyn

Naboer må tåle skovcenter

Uffe Black Nielsen, tæt på at have tilladelserne på plads.
Arkitekt Uffe Black Nielsen kan snart søge byggetilladelse til omstridt center i Øksnehaveskoven

Pejrup: Sandsynligvis kommer beboerne på Øxenhaverne i et naturområde mellem Pejrup og Grønderup til at tåle, at arkitekten Uffe Black Nielsen får lov at bygge sig et skovbrugscenter på sin 2,9 hektar store ejendom, Øxenhaverne 10. Her lå tidligere en forfalden landejendom, som er fjernet ved hjælp af midler fra kommunens nedrivningspulje.

Arkitektens ønske har bragt sindene i kog i lokalområdet, for beboere i nabolaget frygter, at de planlagte aktiviteter vil skæmme naturområdet, give støjgener og uønsket trafik i området, så mange af dem har argumenteret hårdnakket mod planerne.

Men efter en stribe justeringer, så synes politikerne sindet at give grønt lys.

I følge lokalplanforslaget bliver der tale om et mindre privat videns- og kursuscenter for træbyggeri og træhåndværk, samt en samling af træer. Der fremgår, at der ikke er mulighed for erhvervsudvikling eller produktion inden for lokalområdet.

- Vi har lyttet meget til naboerne, og tilpasset planen efter en række indsigelser. Jeg er helt klar over, at det, de fleste indsigelser går på, er, at naboerne ikke ønsker, vi giver tilladelse til centret. Det kan vi ikke imødekomme, men vi gør det så hensynsfuldt som muligt i forhold til nabo- og naturinteresser, siger formand for teknik og miljøudvalget, Søren Kristensen (V).

Det ventes dermed, at kommunalbestyrelsen vil sige endelig godt på lokalplanforslaget på sit møde her i december, hvorefter Uffe Black Nielsen kan søge en byggetilladelse og dermed komme i gang.

Annonce
Det omstridte center planlægges i dette område.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce