Annonce
Odense

Naboer kan blive klogere på, hvordan letbanebyggeriet påvirker central plads

Sådan vil Benedikts Plads se ud med letbanen færdiggjort. Med højhuset i baggrunden. Illustration: Odense Letbane

I april begynder Odense Letbane at bygge nye vejbaner, cykelstier, fortove på Benediktsgade og Albanigade samt at anlægge den nye Benedikts Plads. Men inden, det sker, skal naboerne til byggeriet klædes bedre på.

Det sker med et større informationsmøde for områdets beboere og erhvervsliv i festsalen på rådhuset onsdag aften fra klokken 18 til 20. Som ved tidligere møder i andre berørte dele af byen bliver det muligt at blive klogere på trafikafviklingen, parkering og udførelsen af arbejdet på strækningen. Både eksperter fra Odense Letbane og Odense Kommune står klar.

Anlægsarbejdet skal skabe plads til letbanens spor på midten af de to veje samt den kommende letbanestation på Benedikts Plads. Arbejdet forventes at begynde på Benediktsgade i april, og fra august bliver det udbredt til Albanigade.

For at sikre plads til trafikken i området bliver arbejdet først lavet i den ene side af vejen og efterfølgende i den anden side. Dermed kan trafikken opretholdes i den side af vejen, som der ikke arbejdes på. Anlægsarbejdet i Albanigade og Benediktsgade forventes at vare frem til maj 2019. Derefter vil arbejdet med at anlægge skinner, kørestrøm og teknik gå i gang. Til sidst færdiggøres den sidste del af Benedikts Plads, hvor stationen skal ligge.

Vil man deltage i mødet, skal man tilmelde sig på forhånd. Det sker via Odense Letbanes hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce