Annonce
Nordfyn

Naboer i protest foran rådhuset efter dødsulykke: - Nu kan det være nok

En række borgere mødte tirsdag aften op foran rådhuset i Bogense med spørgsmål og opfordringer til borgmesteren efter weekendens trafikulykke. Her Kurt Sørensen, der krævede handling efter mange år, hvor han har forsøgt at råbe vagt i gevær. Foto: Christian Nordholt
15 borgere stimlede sammen til protest foran Bogense Rådhus tirsdag eftermiddag for at råbe politikerne op efter søndagens dødsulykke.
Annonce

Bogense: - Vi hører aften efter aften, at der bliver kørt alt, alt for stærkt. Og vi går jo og tænker på, hvem vi skal samle op næste gang, og om de er levende eller døde.

Sådan lød det tirsdag eftermiddag fra Anne Marie Dahl foran Bogense Rådhus. Sammen med flere andre borgere ved og omkring den strækning, hvor en trafikulykke søndag resulterede i tre dødsofre, var hun mødt op til protest foran rådhuset. Hun har gennem tiden været med ude og hjælpe til efter flere ulykker, og hun havde et klart budskab til både borgmester Morten Andersen (V) og formand for teknik- og miljøudvalget Anders Thingholm (K), som stoppede op for at lytte til naboerne, inden de gik inden døre til kommunalbestyrelsesmøde.

- Hør nu, hvad vi siger. Det er os, der bor derude!, lød det fra Anne Marie Dahl (forrest) ved naboernes protest foran Bogense Rådhus tirsdag eftermiddag. Foto: Christian Nordholt

- Nu må det altså være slut. Jeg er helt fyldt op! Jeg går og er så bekymret hver eneste dag, lød det fra Anne Marie Dahl, der var tydeligt påvirket af situationen og søndagens dødsulykke. Det er femte gang, hun oplever en dødsulykke i den tid, hun har boet der.

Annonce

- Vi vil gerne være med!

Blandt de fremmødte blev der rejst spørgsmål til, hvorfor man ikke planlægger en rundkørsel i stedet for det lyskryds, der er planer om, og som politikerne netop havde på dagsordenen til kommunalbestyrelsesmødet. Dertil afleverede de fremmødte en visualisering af, hvilken løsning de ønsker, til borgmesteren. Ved overrækkelsen lød det hurtige svar fra Morten Andersen: "Følger der penge med også?". En mere uddybet version fulgte senere:

- Vi pumper jo millioner i trafikregulering og cykelstier over hele kommunen, og I er jo ikke de eneste, der ønsker andre forhold. Og der er ikke nogen her, der ved noget endeligt om, hvad der skete søndag. Jeg vil meget nødigt drage konklusioner, inden vi ved mere. Og den ulykke der skete søndag kunne være sket mange steder.


Vi går jo og tænker på, hvem vi skal samle op næste gang, og om de er levende eller døde.

Anne Marie Dahl, nabo til søndagens ulykkessted


Det var Anders Thingholm enig i:

- Jeg er glad for, at I alle er kommet. Men jeg håber virkelig, at I forstår, at man må skille tingene ad. Sådan nogle som ham, der kørte så hasarderet søndag aften, dem kan man ikke skærme. Og vi er jo løbende i dialog med politiet om trafiksikring.

Kurt Sørensen, der over en årrække har forsøgt at råbe politikerne op, havde følgende budskab til politikerne:

- Ja, sådan en ulykke kan ske mange steder, men hvis vi slet ikke gør noget, bliver det jo ved. Det er bare et spørgsmål om tid, før det næste uheld sker. Og vi vil gerne være med i processen.

Anders Thingholm tog imod opfordringen.

- Jeg vil rigtig gerne mødes med jer igen under mere ordnede forhold.

Conni Gade havde også en opfordring - og et tilbud - til politikerne:

- Jeg lægger gerne terrasse til, så I kan komme og høre, hvad vi bor ved siden af hver dag!

Flere havde spørgsmål, de gerne ville stille borgmesteren. Foto: Christian Nordholt
Conni Gade i den blå jakke midt i billedet opfordrede politikerne til at tilbringe en aften på hendes terrasse, så de kan opleve, hvad hun og andre lever ved siden af hver dag. Foto: Christian Nordholt
Anders Thingholm (K), formand for teknik- og miljøudvalget, sagde til de fremmødte borgere, at han gerne mødes med dem igen under mere ordnede forhold. Foto: Christian Nordholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB's pokalmodstander har trukket stikket

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Nordfyn For abonnenter

Per er direktør i udskældt branche: - Vi arbejder intenst med at overbevise unge mennesker om, at plast er en del af løsningen

Annonce