Annonce
Faaborg-Midtfyn

Naboer havde set det komme: Brand i faldefærdig stålfabrik var ventet

Politi og brandvæsen rykkede onsdag aften ud til en brand i den forladte fabriksbygning, der tidligere husede Fønix Stålindustri, som avisen fornylig har skrevet. Foto: Presse-fotos.dk
Onsdag aften opstod der brand i den efterladte stålfabrik i Sdr. Højrup. Politiet oplyser, at nogen har været inde i bygningen og tændt et bål. Naboer til fabrikken er ikke overrasket over branden.

Sdr. Højrup: Onsdag aften omkring klokken 20 rykkede politi og brandvæsen ud til en brand i den efterladte fabriksbygning på Lensvej, hvor Fønix Stålindustri tidligere havde til huse.

Fønix Stålindustri gik konkurs for mere end 20 år siden, og bygningen står bare og forfalder, som avisen skrev om fornylig. Naboerne har tidligere beskrevet bygningen som noget fra det gamle Østtyskland.

- Udefra kan man se, at de bærende bjælker falder ned fra loftet. Vinduerne er også knust, fortæller Arvid Rasmussen, der er nabo og tidligere direktør for fabrikken.


Man kan forvente, at det sker. På ugentlig basis holder der unge mennesker til i bygningen. Branden understreger det problematiske i, at vi har en bygning, som ikke er sikret.

Yvonne Koch, formand for Sdr. Højrup Beboerforening


Ilden blev hurtigt slukket af brandvæsnet, fortalte vagtchef ved Fyns Politi Henrik Krøjgaard onsdag aften.

- Det er en forladt industribygning, hvor der højst sandsynligt har været nogle, der har været inde og varme sig lidt og har tændt et lille bål.

Naboerne til bygningen er ikke overrasket over, at der har været brand og gæster på besøg i bygningen. Det sker nemlig ofte, at der er gæster på besøg.

Annonce

- Man kan komme meget til skade

Yvonne Koch er formand for Sdr. Højrup Beboerforening. Hun siger, at branden ikke kommer bag på hende.

- Man kan forvente, at det sker. På ugentlig basis holder der unge mennesker til i bygningen. Branden understreger det problematiske i, at vi har en bygning, som ikke er sikret, forklarer hun og fortsætter:

- Man kan komme meget til skade. Bygningen er faldefærdig.

Karsten Thorsen (t.v. med sin datter), der er nabo til fabrikken, Yvonne Koch, formand for beboerforeningen, og Arvid Rasmussen, tidligere direktør på fabrikken, mener alle, at fabrikken er en skændsel for området. Arkivfoto: Rasmus Vestergaard

Det samme fortæller Karsten Thorsen, der er nær nabo til den gamle fabrik. Han kunne være bange for konsekvenserne, hvis der skulle opstå brand igen.

- Det er skræmmende, hvis der går ild i det hele, og vores hus brænder med. Jeg håber ikke, at der sker noget med nogen eller nogle af husene. Det kunne jeg være mest bange for.

Arvid Rasmussen, der også tidligere har udtalt sig til avisen omkring bygningen, siger, at forældrene skal være opmærksomme på deres børn.

- Vinduerne er knust, så er der store muligheder for at gå ind og have det sjovt. Det er farligt for dem, der går ind, og så er det også ulovligt.

Og så er beboerne i Sdr. Højrup enige: De vil gerne have fabrikken væk.

- Alle herude håber, at den bliver revet ned. Der er ikke nogen, der gør noget ved fabrikken, og ingen har gjort det i 20 år, siger Arvid Rasmussen.

Annonce

Under efterforskning

Milan Seyfabad fra Fyns Politi forklarer, at politiet efterforsker sagen. De ved ikke, hvem der har opholdt sig i bygningen og har startet branden.

- Vi arbejder på indicier om, at det er unge, der har været i fabrikken. Beboerne i nærområdet forklarer, at der er tiltagende problemer med unge, der færdes i området.

Ejeren af fabrikken, Finn Tanderup Berthelsen, har ikke vendt tilbage på avisens henvendelse.

Ulovlig indtrængen

Ifølge straffelovens paragraf 264 kan det straffes med bøde eller op til seks måneders fængsel, hvis man uberettiget:

1) Skaffer sig adgang til fremmed hus eller andet ikke frit tilgængeligt sted.

2) Skaffer sig adgang til andres gemmer.

3) Undlader at forlade fremmed område efter at være opfordret dertil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

Middelfart For abonnenter

Stribonitter så omdiskuteret olieberedskabslager indefra: - Byggeri i seks etager er en skændsel for området

Annonce