Annonce
Sydfyn

Naboer evakueret: Gasledning gravet over i parcelhuskvarter

Beboerne i fem ejendomme i Blåby på Thurø blev onsdag formiddag evakuleret efter et gasudslip.
Giftig og brandfarlig gas blev sluppet ud på Thurø, da naturgasledning blev gravet over ved en fejl.

Thurø: Naboerne i fire-fem parcelhuse måtte onsdag formiddag evakueres fra deres hjem i Blåby på Thurø, efter at en gasledning ved et uheld blev gravet over i forbindelse med et byggeprojekt.

Der var både fare for, at naboerne skulle indånde den giftige gas, og at den blev antændt, og derfor blev naboerne evakueret og et område på 100 meter spærret af. Det fortæller indsatsleder i Beredskab Fyn, Brian Christensen.

- Vi følger i sager som den her en fast procedure sammen med Nature Energy, og vi fik i samarbejde med en entreprenør gravet stikledningen op og fik den afklemmet, så vi var sikre på, at den var tæt og i orden, forklarer indsatslederen.

Uheldet skete onsdag klokken 10.15, og efter halvanden times tid kunne naboerne vende tilbage til deres huse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce