Annonce
Middelfart

Nabo til udgravningerne: - Det er kraftedeme spændende

Erling Madsen og datteren Lea Landberg Madsen ( begge i sort tøj til venstre) holder dagligt øje med udgravningerne af middelalderhusene, som finder sted lige bag deres hus. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce

Indslev: Erling Madsen går rundt på den fedtede mark, hvor mudderet sætter sig på fodsålerne som en tørstig igle. Det er i hans mark, fortiden dukker op. Lige ved siden af hans eget hus.

Han vidste faktisk godt, at der i Indslev var mange spor fra fortiden, men da der blev gravet søgegrøfter i forbindelse med udvidelsen af motorvejen, kunne han se, at der lå endnu mere historie gemt.

Den store maskine graver det øverste lag af Erling Madsens mark, og når den er færdig med det, kommer der endnu flere maskiner. Han er én af dem, hvis jord er blevet eksproprieret til motorvejsbyggeriet. Om kort tid vil der ikke være fortidslevn bag hans hus, men i stedet en høj jordvold til at skærme for støjen.

Men så længe arkæologerne arbejder i hans jord, holder han godt øje med det.

- Der dukker de der sorte pletter op, når de graver. Så kan man se, hvor husene har stået. Det er kraftedeme spænende, siger han med begejstring i stemmen.

Han og datteren Lea Landberg Madsen spankulerer rundt og snakker med arkæologerne, mens de arbejder. De får sig en snak om, hvad der dukker op af jorden.

- Jeg er ude og kigge dagligt. Arkæologerne forventede, at der var meget at finde her. Men vi ved, at der har været et vadested nede ved Kirken, og hvor der er vand, er der liv, forklarer han og peger i retning af Indslev Kirke, der ligger kort derfra.

Erling Madsen og datteren er ikke de eneste, der holder øje med udgravningerne. Også den lokale dronefotograf Anders Christensen har sørget for at forevige gravearbejdet, og så snart blikket løftes lidt, kan man se, hvor omfattende, udgravningerne er. Se flere billeder på fyens.dk/middelfart

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce