Annonce
Assens

Nabo til renseanlæg: Assens Forsyning er indstillet på erstatning

Poul Erik Kristiansen er som bestyrelsesformand indstillet på, at Assens Forsyning skal udbetale den erstatning, som en valuar måtte nå frem til. Arkivfoto: Kim Rune
Assens Forsyning er indstillet på en snarlig afklaring af erstatningsspørgsmål til nærmeste nabo til det kommende rensningsanlæg ved Fåborgvej.

Assens: Det er næsten tre år siden, Poul Erik Johansen henvendte sig til Assens Forsyning for at få afklaring omkring en eventuel erstatning for værditab på sin ejendom på Tørvelodsvej 1, der er nærmeste nabo til det kommende rensningsanlæg ved Fåborgvej i udkanten af Assens.

Næsten lige så længe har han intet hørt, men efter at han har rykket et par gange for, at der skulle ske noget, er forsyningen indstillet på, at erstatningsspørgsmålet skal afgøres. Det siger kommunikationsmedarbejder Gerdt Hylbæk Nielsen og bestyrelsesformand Poul Erik Kristiansen samstemmende.

- Vi vil godt imødekomme ham med en vurdering og har bestilt en fra en valuar udvalgt af Dansk Ejendomsmæglerforening, som vi også har orienteret ham om. Man kan jo ikke bare tage en tilfældig mægler, siger Gert Hylbæk Nielsen. Her henviser han til, at Poul Erik Johansen via sin advokat for tre år siden fik foretaget en vurdering af værditabet af en lokal ejendomsmægler.

Ifølge Gert Hylbæk Nielsen er man fra Assens Forsynings side indstillet på at få sagen lukket hurtigst muligt. Det vil sige, at når der ligger en vurdering fra den uvildige ejendomsmægler, som i dette tilfælde bliver EDC i Assens, vil erstatningsspørgsmålet blive sendt videre til beslutning i bestyrelsen.

Annonce

Bestyrelsen har ændret holdning

Sådan var indstillingen ikke, da Poul Erik Johansen henvendte sig for tre år siden. Da var svaret, at man ikke kunne vurdere et eventuelt værditab, før rensningsanlægget var færdigt, og den "aftale" som formand Poul Erik Kristiansen kalder det, har man holdt sig til indtil nu, selv om slutdatoen for rensningsanlægget i mellemtiden har flyttet sig et par år længere ud i fremtiden.

- Hvorfor har I ændret holdning nu?

- Fordi han (Poul Erik Johansen, red.) gerne ville have en afklaring.

Poul Erik Kristiansen mener ikke, at det er en ulempe at være nabo til et renseanlæg (og det er Poul Erik Johansen sådan set enig i), men er alligevel indstillet på, at bestyrelsen yder erstatning, hvis valuaren når frem til, at det medfører et værditab på ejendommen.

- Med de kvaliteter et nyt renseanlæg vil få blandt andet med overdækning af tankene, vil det stort set ikke få nogen indvirkning. Han vil i mine øjne kun bemærke, at der ligger noget på den anden side af vejen, og når beplantningen er groet til, vil han ikke engang kunne set det. Så det vil ikke få nogen indvirkning på omgivelserne. Men hvis der pludselig skulle bygges et teknisk anlæg i nærheden af, hvor jeg havde købt et hus, ville jeg også påberåbe mig, at det kan give værditab, og kan det det, skal det vurderes, siger han.

Ja til erstatning ved værditab

- Vil det sige, at hvis den uvildige ejendomsmægler vurderer, at der vil være et værditab på ejendommen, er bestyrelsen også indstillet på at give denne erstatning?

- Ja, det har hele tiden været aftalen. Vi er positivt indstillede.

- Poul Erik Johansen har også foreslået Jer at købe hele huset til vurderingsprisen. Det giver jer en værdi og ingen udgifter, siger han. Hvorfor har I afvist det?

- Det har vi afvist, fordi vi er ikke en virksomhed, der må opkøbe huse. Det er forbrugernes penge, hvis vi gjorde det, ville nogen nok gø af det. Jeg ved ikke, om vi lovgivningsmæssigt ikke må, vi har bare vurderet, at det ville være en dårlig idé, og så holdt vi på det tidspunkt fast i den aftale, der hele tiden har ligget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce