Annonce
Nordfyn

Nabo til nedgravede eternitplader på golfbane: - Finn, du fortæller ikke hele sandheden

Per Bjørner kigger Finn Gramvad i øjnene og vil have ham til at sige hele sandheden omkring nedgravningen af 12 ton eternitplader. Finn Gramvad fastholder, at han har fortalt hele sandheden. Foto: Thomas Gregersen.

Per Bjørner, der er nabo til det sted på HCA Golf, hvor 12 ton eternitplader er gravet ned af Finn Gramvad, siger, at Finn Gramvad ikke fortæller hele sandheden om sagen. Finn Gramvad afviser anklagerne.

Bogense: Efter avisens afsløring af, at Finn Gramvad, ejer af Støberiet og HCA Golf, på ulovlig vis har gravet 12 ton eternitplader i udkanten af sin golfbane, er avisen blevet kontaktet af en nabo til golfbanen.

Per Bjørner bor i et hus meget tæt på det sted, hvor de 12 ton eternitplader er gravet ned. Han siger, at Finn Gramvad ikke har fortalt hele sandheden om sagens forløb, da Per Bjørner har kunnet følge håndværkernes arbejde med byggeaffaldet fra sin egen baghave.

Per Bjørner ville dog kun stå frem, hvis Finn Gramvad var klar på at mødes med ham ved nedgravningen på golfbanen, så Per Bjørner kunne se ham i øjnene. Det ville erhvervsmanden gerne, og her bringer vi hele samtalen mellem de to bekendte:

Finn, du ved jo udmærket godt, at jeg 6. februar 2018 er henne og sige til dig, at det er vist ikke helt lovligt det der. Du siger til mig, at du har fået lov af kommunen til at grave byggeaffaldet ned, så jeg tænker, at du har styr på tingene. Jeg ringede også til dig for at sige, at en af dine medarbejdere havde gang i noget ved hul 12, som ikke var helt godt.

- Prøv at hør lille ven. Det er rigtigt, men jeg har aldrig sagt, at jeg har fået lov af kommunen. Jeg har været inde og google på nettet og nede på Midtfyn har de fået dispensation til at bruge eternitplader som vejfyld.

Det passer simpelthen ikke. Du lyver. Finn, du er så stædig, og du tror, at du ved alt. Hvis du bare en gang imellem ville slå dine ører ud og lytte til folk, der gerne vil hjælpe dig, så ville du aldrig været havnet i den her situation nu, hvor du har gjort noget ulovligt. Hvorfor tog du ikke imod min hjælp?

- Fordi jeg havde været inde på google og se, at de havde fået lov til det rundt omkring - blandt andet på Midtfyn. Og det var ud fra det udgangspunkt, at jeg valgte at køre tagpladerne ud på golfbanen.

Men det her er ikke Midtfyn, Finn?

- Nej, men jeg tager også det fulde ansvar for, hvad jeg har gjort.

Annonce

Sådan har vi gjort

Avisen blev kontaktet af Per Bjørner, som kun ville stå frem til citat og billede, hvis han kunne mødes ansigt til ansigt med Finn Gramvad.Den invitation sagde Finn Gramvad ja til, og avisen fik lov til at være med under mødet på golfbanen. Avisen har optaget hele samtalen.

Per Bjørner bor i et hus meget tæt på hul 12 på HCA Golf, hvor de 12 ton eternitplader er gravet ned på et areal ved siden af greenen, så naboen har kunnet følge arbejdet med byggeaffaldet løbende.

Per Bjørner oplyser, at det ikke er ham, som har meldt Finn Gramvad til kommunen for at gøre noget ulovligt. Og han siger, at han heller ikke har noget imod Finn som person.

Per Bjørner tog billeder af nedgravningen af eternitpladerne, som skete i februar og ikke i løbet af sommeren, som Finn Gramvad tidligere har udtalt til avisen. Foto: Thomas Gregersen.
Per Bjørner trækker et stort stykke plastik op ad jorden, så det er tilsyneladende ikke kun eternitplader, som er gravet ned i jorden. Foto: Thomas Gregersen.

Ikke til vejfyld

Du sagde også dengang, hvor jeg stille og roligt tog fat i dig, at tagpladerne skulle bruges som vejfyld. Men Finn helt ærligt - det der har jo aldrig været nogen vej. Jeg har ikke anmeldt dig i denne sag. Og jeg har intet imod dig som person, og jeg hilser altid på dig, når vi mødes. Men jeg kan ikke acceptere, at du ikke fortæller hele sandheden.

- Jeg fortæller sandheden, og det hele er gjort i en god tro. Nu placerer vi vejen op på jernbanesporet i stedet for - fordi lastbilen, der skal hente byggeaffaldet, ikke kan køre det andet sted på grund af det bløde underlag.

Nu er du fuld af løgn igen, Finn. Alle i denne kommune kan da se, at du ikke var i gang med at lave en vej. Hvorfor skulle det ellers dækkes til med jord?

- Der har hele tiden været en vej hernede, så det skulle bruges som vejfyld.

Hvad så med det byggeaffald, som du har gravet ned mellem hul et og ni?

- Det har jeg også sagt til avisen, at der er tale om ren og skær beton. Jeg kan ikke vide, om det er ulovligt - men det mener jeg nu ikke. Nu holder jeg et møde med kommunen, og hvis det er ulovligt, så ryger det også væk.

Skal der også være en vej der?

- Nej, Der er en vej i forvejen.

Finn, du tror jo tydeligvis, at du er hævet over loven. Alle de skilte, du har hængende på HCA Boxen, er ifølge mine oplysninger ulovlige.

- Så må vi pille dem ned. Jeg har gjort det, fordi jeg synes, at det pyntede på den grimme bygning. Vi skal til at gå det halve af Bogense igennem, hvis de skilte skal rives ned.

Nedgravningen af de 12 ton eternitplader er sket tæt på hul 12 på HCA Golf. Finn Gramvad og Per Bjørner er her i dialog omkring sagens forløb. Foto: Thomas Gregersen.

Finn husker forkert

Per, så vil jeg gerne vide, hvorfor en tidligere direktør (Per Bjørner er tidligere direktør på golfbanen, red) kan finde på at lægge murbrokker fra en svinesti, brædder og alt muligt lort ned på golfbanen?

- Nu skal du ikke tage mig som direktør - det var både mig og Franz Bernstorff. Han havde en bygherrerådgiver på - han har det fulde ansvar for, hvad der skete.

Per, Var det lovligt?

- Det ved jeg ikke. Det må du spørge bygherrerådgiveren om.

Nu tørrer du den af igen, Finn. Læg dig nu fladt ned på ryggen og erkend, at du er fuld af løgn?

- Nej, det er jeg sgu ikke - og det har jeg aldrig været.

Finn, hvornår gravede du så byggeaffaldet ned ved hul 12, for jeg har et billede af det?

- Jeg har tidligere udtalt i løbet af sommeren i avisen, men det kunne jeg ikke lige nøjagtig huske - det er blevet kørt derud i februar, som dit billede viser. Mine folk tog pallerne med og kørte dem på lossepladsen.

Og der er ikke gravet mere byggeaffald ned ved hul 12 end de 12 ton eternitplader fra taget på den store sal på Støberiet?

- Nej.

Finn, er det her ikke plastik, som jeg trækker op ad jorden?

- Jo, selvfølgelig er det plastik. Mine medarbejdere har nok ikke lige fået sorteret det helt godt nok.

Foto: Thomas Gregersen.

Troede på Finn

Avisen: Per Bjørner, hvorfor står du frem med den her kritik af Finn nu. Hvorfor meldte du det ikke bare sagen til kommunen med det samme?

- Da jeg spørger Finn d. 6. februar 2018, om han har fået lov til det, så svarer han, at alt er på det rene, så det var ingen grund til at gå videre med det.

Avisen: Finn Gramvad, hvad har du lært af denne sag?

- Jeg har lært, at næste gang må jeg spørge kommunen om alt. Men nu har jeg lige spurgt dem om noget, og der kan jeg ikke få det rigtige svar. Jeg spurgte, om hvilken vognmand jeg måtte bruge - og her kunne de ikke hjælpe mig. Jeg spørger ind til en konkret vognmand - som brækker alt mulig ned for kommunen - den vognmand var ikke godkendt til at køre med byggeaffald. Det er utroligt.

Foto: Thomas Gregersen.
Foto: Thomas Gregersen.
Foto: Thomas Gregersen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Politikere gik stik imod anbefalinger: Nu skal sag om 10. klasser gå om

Annonce