Annonce
112

Nabo til dødsbrand i Asperup: - Jeg så pludselig en masse mennesker, og så var der et brag

En 80-årig mand omkom i en brand i en lejlighed mandag aften i Asperup. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Mandag aften opstod en voldsom brand i en lejlighed i Asperup, der endte med en koste en 80-årig mand livet.

Asperup: - Jeg så pludselig en masse mennesker, og så var der et brag. Jeg gik ud for at se, hvad der skete, og der stod der flammer op, og tagstenene fløj, fortæller Johnny Christensen.

Han er nabo til den lejlighed på Byvejen i Asperup, hvor der mandag aften klokken 19.50 opstod en så voldsom brand, at den kostede en 80-årig mand livet.

Også Leif Dyhrberg Andersen, der ejer lejligheden og de øvrige lejligheder i komplekset, var forbi adressen, da han hørte, at der var opstået brand.

- På det tidspunkt var brandvæsnet her. De havde spærret hele gaden, og jeg tror, der var omkring ti betjente, fortæller udlejeren.

Fyns Politi formoder, at det er lejlighedens beboer, den 80-årige mand, der er omkommet, men er ikke langt nok med deres undersøgelser til at kunne bekræfte det.

Politiet har dog været i kontakt med mandens pårørende, og da avisen var forbi lejlighedskomplekset tirsdag, havde mandens niecer lagt blomster ved hoveddøren.

Annonce
En 80-årig mand omkom i en brand i en lejlighed mandag aften i Asperup. Foto: Sofie Ejlskov Hugger

Plejepersonale lægger blomster

To ansatte hos Kære Pleje, Charlotte Mikkelsen og Anette Jakobsen, der begge var hjemmehjælpere hos den 80-årige, kom samtidig forbi med en buket.

De fortæller, at manden havde fået en plejehjemsplads og skulle være flyttet ind på plejehjemmet i næste uge.

- I går morges sagde han til mig, at han glædede sig, siger Charlotte Mikkelsen.

Også Leif Dyhrberg Andersen og Johnny Christensen er berørte af, at den 80-årige mand er gået bort.

- Det er tragisk. Han var en meget sød mand, der ikke gjorde nogen fortræd. Han har boet her i 12 år nu, forklarer Leif Dyhrberg Andersen.

Han fortæller desuden, at tre andre lejligheder også er blevet sodet til af branden, og at tre beboere er blevet genhuset.

Kender ikke årsagen

Ifølge Jens Langdal, vicepolitiinspektør ved Fyns Politi, er det stadig ikke muligt at sige mere om, hvordan branden er opstået.

- Vi skal i gang med de brandtekniske undersøgelser for at klarlægge brandårsagen, siger han.

Politiet arbejder dog ud fra en formodning om, at den skyldes et uheld.

- Når vi undersøgelser et brandsted, så er det for at afdække, hvorvidt der er sket en forbrydelse. Men der er ikke noget på det forelæggende, der virker mistænkeligt, siger Jens Langdal.

Han forventer, at brandundersøgelserne bliver foretaget onsdag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce