Annonce
112

Nabo til dødsbrand i Asperup: - Jeg så pludselig en masse mennesker, og så var der et brag

En 80-årig mand omkom i en brand i en lejlighed mandag aften i Asperup. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Mandag aften opstod en voldsom brand i en lejlighed i Asperup, der endte med en koste en 80-årig mand livet.

Asperup: - Jeg så pludselig en masse mennesker, og så var der et brag. Jeg gik ud for at se, hvad der skete, og der stod der flammer op, og tagstenene fløj, fortæller Johnny Christensen.

Han er nabo til den lejlighed på Byvejen i Asperup, hvor der mandag aften klokken 19.50 opstod en så voldsom brand, at den kostede en 80-årig mand livet.

Også Leif Dyhrberg Andersen, der ejer lejligheden og de øvrige lejligheder i komplekset, var forbi adressen, da han hørte, at der var opstået brand.

- På det tidspunkt var brandvæsnet her. De havde spærret hele gaden, og jeg tror, der var omkring ti betjente, fortæller udlejeren.

Fyns Politi formoder, at det er lejlighedens beboer, den 80-årige mand, der er omkommet, men er ikke langt nok med deres undersøgelser til at kunne bekræfte det.

Politiet har dog været i kontakt med mandens pårørende, og da avisen var forbi lejlighedskomplekset tirsdag, havde mandens niecer lagt blomster ved hoveddøren.

Annonce
En 80-årig mand omkom i en brand i en lejlighed mandag aften i Asperup. Foto: Sofie Ejlskov Hugger

Plejepersonale lægger blomster

To ansatte hos Kære Pleje, Charlotte Mikkelsen og Anette Jakobsen, der begge var hjemmehjælpere hos den 80-årige, kom samtidig forbi med en buket.

De fortæller, at manden havde fået en plejehjemsplads og skulle være flyttet ind på plejehjemmet i næste uge.

- I går morges sagde han til mig, at han glædede sig, siger Charlotte Mikkelsen.

Også Leif Dyhrberg Andersen og Johnny Christensen er berørte af, at den 80-årige mand er gået bort.

- Det er tragisk. Han var en meget sød mand, der ikke gjorde nogen fortræd. Han har boet her i 12 år nu, forklarer Leif Dyhrberg Andersen.

Han fortæller desuden, at tre andre lejligheder også er blevet sodet til af branden, og at tre beboere er blevet genhuset.

Kender ikke årsagen

Ifølge Jens Langdal, vicepolitiinspektør ved Fyns Politi, er det stadig ikke muligt at sige mere om, hvordan branden er opstået.

- Vi skal i gang med de brandtekniske undersøgelser for at klarlægge brandårsagen, siger han.

Politiet arbejder dog ud fra en formodning om, at den skyldes et uheld.

- Når vi undersøgelser et brandsted, så er det for at afdække, hvorvidt der er sket en forbrydelse. Men der er ikke noget på det forelæggende, der virker mistænkeligt, siger Jens Langdal.

Han forventer, at brandundersøgelserne bliver foretaget onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce