Annonce
Sydfyn

Nabo slog alarm: Frygt for brand på tom minkfarm

Både politi og beredskab rykkede tirsdag aften ud til det, som en nabo troede var en brand på den tomme minkfarm i Ennebølle.
Nabo troede, der var ild i minkfarm i Ennebølle og slog alarm, men det var halm fra de tomme bure, der blev brændt af.
Annonce

Ennebølle: På afstand så det ud til, at den meget omtalte minkfarm på Ennebøllevej stod i flammer, og det fik tirsdag ved 19-tiden en nabo til at slå alarm.

Det viste sig dog, at der kun var ild i noget halm. Det fortæller politikommissær Christian Billesøe fra Fyns Politi i Svendborg.

- Anmelderen tror, at der er brand i bygningerne og ringer derfor 112, men da vi når frem, kan vi se, at det er et bål af halm, der er blusset op, fortæller han.

Christian Billesøe oplyser også, at politiet nu vurderer, om ejerne af minkfarmen skal sigtes for overtrædelse af beredskabsloven ved at lave et bål for tæt på bygningerne i området.

- Vi har afhørt et par personer og skal nu vurdere sagen, siger han.

Selve minkfarmen ejes af Claus Nielsen, mens Louise Sander var ejer af de godt 14.000 mink, der er blevet slået ned som følge af et krav fra regeringen og myndighederne. Hun fortæller, at man er ved at tømme de tomme bure for halm, og at det er den halm, der tirsdag blev sat ild til.

Svendborg Kommune er miljømyndighed, og nu vil ejerne kontakte kommunen for at få et råd til, hvad de skal gøre med halmen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Annonce